„Lenovo“ pristatė atnaujintą „ThinkBook 13X Gen 4“ nešiojamą kompiuterį: naujasis modelis tapo mažiausiu modeliu pasaulyje su didžiulės talpos baterija

Arnas Balčiūnas

2024-01-12, 11:45

0 komentarų

Kiekvienų metų sausis yra ypatingas technologijų gerbėjams ir entuziastams. Ne išimtis ir 2024 metų pradžia. Las Vegase jau prasidėjo kasmetinė CES (ang. Consumer Electronics Show) paroda, kurioje gamintojai pristato pirmąsias šių metų naujienas. Renginio metu jau išvydome nemažai naujų kompiuterių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Lenovo“ pristatė atnaujintą „ThinkBook 13X Gen 4“ nešiojamą kompiuterį: naujasis modelis tapo mažiausiu modeliu pasaulyje su didžiulės talpos baterija

Las Vegase vykstančios CES 2024 parodos metu savo pristatymą surengė ir „Lenovo“ atstovai. Gamintojas pristatė atnaujintą „ThinkBook 13x Gen 4“ modelį, kuris pristatomas kaip pirmasis bendrovės nešiojamasis kompiuteris, kurio anglies dvideginio emisija yra neutrali. Ir tai dar ne viskas.

Naujasis „Lenovo ThinkBook 13x Gen 4“ taip pat tapo pirmuoju nešiojamu kompiuteriu, kuris turi 13,5 colių įstrižainės ekraną bei veikia su 74 WHr baterija. Šis modelis sveria vos 1 kilogramą, o jo korpuso storis siekia tik 12,9 mm. Šis modelis veiks su „inter Meteor Lake“ procesoriais bei turės iki 32 GB LPDDR5X operatyviosios (RAM) ir pasiūlys 2 TB PCIe Gen 4 SSD diskus.

Kaip jau minėjome, šis nešiojamas kompiuteris turi 13,5 colių įstrižainės ekraną, kurio raiška – 2,8K, o ryškumas siekia 500 nitų. „Lenovo ThinkBook 13x Gen 4“ taip pat palaiko 100 proc. sRGB spalvų gamos, o taip pat ir „Dolby Vision“.

„Lenovo ThinkBook 13x Gen 4“ kompiuteris turi tris „Thunderbolt 4“ jungtis, palaiko „Wi-Fi 6E“ ir „Bluetooth 5.2“. Virš ekrano rasime ir Full HD raiškos internetinę kamerą. Verta paminėti ir tai, jog be „Meteor Lake“ luste esančio NPU, „ThinkBook 13x Gen 4“ taip pat yra LA3 AI lustas, skirtas optimaliai reguliuoti sistemos našumą ir baterijos veikimo laiką.

Kaip jau minėjome, šis itin kompaktiškas nešiojamas kompiuteris veiks su 74 WHr baterija. „Lenovo“ atstovų teigimu, pilno įkrovimo turėtų pakakti 21 valandai naudojimosi žiūrint filmus, 11,4 valandos naršant internete ir 8,2 valandos vaizdo konferencijoms.

Pranešama, jog ši naujiena pasirodys dar pirmojo šių metų ketvirčio metu, o jo kaina prasidės nuo 1 278 eurų. Informacijos ar „Lenovo“ ketina šį nešiojamą kompiuterį atgabenti ir į Europą – nėra pateikiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas