„Microsoft Teams“ pasipildė naujomis galimybėmis: avatarai vietoje kameros vaizdo ir erdvėje išdėstomi balsai

Pranešimas spaudai

2023-08-14, 10:20

0 komentarų

Kol daugelio darbo kompiuteriai ilsisi laukdami atostogų pabaigos, „Microsoft“ šį laiką naudoja „Teams“ tobulinimui. Populiarioji pokalbių programėlė šią vasarą sulaukė nemažo atnaujinimo, papildžiusio ją reikalingomis funkcijomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft Teams“ pasipildė naujomis galimybėmis: avatarai vietoje kameros vaizdo ir erdvėje išdėstomi balsai

Tarp jų – vaizdo pokalbiuose mūsų atvaizdui per kamerą alternatyvą suteikiantys avatarai, galimybė pažymėti darbo lokaciją ir dar patogesnis susirašinėjimas.

„Microsoft“ dar šių metų pavasarį pradėjo testuoti smarkiai atnaujintą programos versiją, kurią ambicingai pakrikštijo „Teams 2.0“. Bendrovės teigimu, tai turėjo būti ne eilinis atnaujinimas, o visiškai nauja „Teams“ patirtis, kurios bandymus programinės įrangos milžinė žadėjo tęsti mažiausiai pusmetį. Laikas bėga greitai, o artėjant datai, kai naujoji „Teams“ taps prieinama didesniam vartotojų ratui, ji sulaukė ir dar kelių patobulinimų.

„Teams“ atsiradę avatarai pagaliau suteikia kompromisą tarp savęs rodymo per kamerą ir pašnekovo vertimo visą pokalbį žiūrėti į jūsų profilio nuotrauką. Tuo metu daugiau teksto talpinantys susirašinėjimo langai leidžia efektyviau bendrauti, o galimybė vienu paspaudimu panaikinti pranešimus apie neskaitytas žinutes – palaikyti tvarką virtualioje darbo vietoje. Visgi atnaujinime palikta ir keletas įdomesnių „dovanėlių“ – pašnekovų balsus erdvėje išdėstanti „Spatial Audio“ ir daugiau informacijos matyti leidžiantis „Together Mode“ režimas“, – pokalbių programėlės naujienas vardina „Telia Global Services Lithuania“ IT paslaugų tiekimo specialistas Tomas Niparavičius.

„Pasislėpkite“ už avataro

Turbūt visi esame patyrę dienų, kai sau neatrodome pakankamai gerai, tačiau privalome dalyvauti svarbiame susitikime. Iki šiol turėjome du pasirinkimus – netobulą išvaizdą maskuoti filtrais arba versti pašnekovą jaustis lyg jis kalbėtų su sieną, nejungiant kameros. „Microsoft“ nuo šiol pradėjo siūlyti ir trečią pasirinkimą – galimybę vietoje savęs pokalbyje rodyti animuotą savo versiją, avatarą.

„Kairėje šoninėje „Teams“ lango juostoje esančioje „Apps“ skiltyje reikėtų atsisiųsti „Avatars“ programėlę ir ją atvėrus susikurti kuo panašiau į mus atrodantį personažą. Aplikacija leidžia personalizuoti viską, pradedant rūbais ir baigiant smakru ar antakiais. Vėliau avataro rodymą tereikia pasirinkti pokalbių lango „Effects and avatars“ skiltyje ir pašnekovas prieš save išvys trijų dimensijų animuotą mūsų kopiją, kuri mums kalbant judins smakrą ir galvą, o prie „Avatar reactions“ galėsime ir paprašyti ją parodyti į viršų iškeltą nykštį ar paploti“, – funkcionalumą detalizuoja T. Niparavičius.

Vis dėlto, renkantis vaizdo skambutyje atvaizdą pakeisti savo avataru, svarbu pagalvoti ir apie pokalbio kontekstą. Galbūt tai visai geras variantas darbo susirinkimuose ar pasitarimuose su kolegomis ar gerai pažįstamais žmonėmis, bet bendraujant su vadovu ar svarbiais klientais avataro rodymas kartais gali būti nepriimtinas.

Efektyvesnis susirašinėjimas ir darbo vietos žymė

„Grįžus po atostogų ir atvėrus „Teams“, daugelį pasitiks aibė neskaitytų pranešimų. Tačiau jei anksčiau vienintelis būdas juos išvalyti būdavo paspaudimas ant kiekvieno iš susirašinėjimo kanalų, nuo šiol tai padaryti bus galima vienu paspaudimu.

„Activity“, jei vartotojas jau testuoja „Teams 2.0“, arba „Feed“, naudojant senesnio dizaino „Teams“, skiltyje tereikia spustelėti tris taškus ir „Mark all as read“ mygtuką. Dar efektyviau akimis permesti pokalbius leis „General“ nustatymų skiltyje atsiradęs naujas susirašinėjimų tankumo pasirinkimas – „Compact“. Priešingai, nei pagal nutylėjimą naudojamas „Comfy“, jis ekrane sutalpins daugiau žinučių, leisdamas mažiau slankioti vaizdą“, – atskleidžia „Telia Global Services Lithuania“ ekspertas.

Taip pat vis labiau populiarėjant hibridiniam darbo režimui, „Microsoft“ pasiūlė paprastą būdą kitiems pranešti, kaip šiandien dirbate. „Teams“ aktyvumo statuso nustatymuose atsirado nedidelės ikonėlės – „Office“ ir „Remote“, kurios kolegoms leis vos užmetus akį matyti, ar esate biure.

Geriau girdėkite ir matykite kolegas

„Teams“ pokalbio garso nustatymuose atsirado nauja eilutė – „Spatial Audio“, kurios įjungimas pagerins balsų girdėjimą „Gallery“ vaizde. Naudojant tiek kompiuterio garsiakalbius, tiek laidines stereo ausines, ši funkcija pašnekovų balsus išdėsto erdvėje, todėl jie skamba natūraliau ir tampa lengviau sekti kelis vienu metu kalbančius asmenis. Tiesa, „Spatial Audio“ kol kas nepalaiko belaidžių ausinių bei geriausiai veikia tada, kai pokalbyje dalyvauja trys ir daugiau žmonių.

Tuo metu tam, kad vaizdas neatsiliktų nuo pagerėjusio garso, „Teams“ kūrėjai šiek tiek patobulino ir „Together“ režimą. Jame nuo šiol matysime ne tik bendrame pasitarimų kambario fone sėdinčius kolegas, bet ir įvairias jų statuso ikonėles – mikrofoną, aktyvų garsiakalbį, kalbančiojo pažymėjimą ir pakeltos rankos ar kitų reakcijų ikonėles. Taip pat šiame režime pagaliau buvo išimtas mūsų pačių vaizdas tam, kad jis ekrane nesidubliuotų.

Kiek patobulinti buvo ir pokalbių subtitrai. Vartotojams atsirado galimybė keisti ne tik jų kalbą, bet ir spalvą, šriftą, dydį ir rodymo lokaciją.

Pasak T. Niparavičiaus, jei savo naudojamoje „Teams“ programoje nerandate naujųjų funkcijų, pirmiausia jos nustatymuose reikėtų pasitikrinti, ar įdiegti visi naujausi atnaujinimai. Tiesa, nemaža tikimybė, jog net ir tada dalis naujovių dar nebus pasiekiamos, nes „Spatial Audio“ ir kelias kitas „Microsoft“ kol kas testuoja su mažesne vartotojų grupe. Kompanija planuoja, kad smarkiai atnaujinta „Teams 2.0“ programėlė visiems „Windows“ kompiuterių savininkams bus prieinama jau rugsėjį, o „macOS“ platformai – dar iki šių metų pabaigos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas