„Samsung“ didina apsukas: Pietų Korėjos milžinė greitina naujos kartos atminties kūrimą, kuri derina RAM ir SSD savybes

Technews.lt

2024-10-28, 17:55

0 komentarų

„Samsung“ stengiasi paspartinti daug žadančios naujos atminties technologijos, vadinamos „Selector-Only Memory“ (SOM), kūrimą.

Artėjant didžiausioms metų šventėms – MEGA ALIEXPRESS išpardavimai. Spauskite čia ir pasinaudokite nuolaidomis
„Samsung“ didina apsukas: Pietų Korėjos milžinė greitina naujos kartos atminties kūrimą, kuri derina RAM ir SSD savybes

Ši naujausia technologija sujungia „flash“ atminties savybes ir žaibišką DRAM skaitymo ir rašymo greitį, todėl ji gali pakeisti žaidimo taisykles. Be to, gamintojai gali sukrauti lustus vienas ant kito, kad pasiektų didesnį tankį.

Pagrindinė SOM koncepcija – naudoti unikalias chalkogenidines medžiagas, kurios atlieka dvigubą funkciją – ir kaip atminties ląstelė, ir kaip selektorius. Tradicinėse fazės keitimo arba varžinėse operatyviosiose atmintinėse reikia atskiro komponento, pavyzdžiui, tranzistoriaus, kuris veiktų kaip selektorius, aktyvuojantis kiekvieną ląstelę. Ir atvirkščiai, SOM chalkogenidinė medžiaga, saugodama duomenis, pereina iš laidžios į varžinę būseną.

Žinoma, tam tinka ne bet kokia chalkogenido sudėtis. Medžiagos turi pasižymėti optimaliomis savybėmis, kad būtų užtikrintas atminties našumas ir selektoriaus funkcionalumas. Kad rastų tinkamą kandidatą, „Samsung“ naudojo pažangų kompiuterinį modeliavimą, kad numatytų įvairių medžiagų derinių potencialą. Bendrovė apskaičiavo, kad SOM gali tikti daugiau kaip 4000 potencialių chalkogenidų mišinių. Deja, visų šių galimybių rūšiavimas atliekant fizinius eksperimentus būtų košmaras, susijęs su išlaidomis ir laiku.

Tačiau „eeNews Analog“ pažymi, kad „Samsung“ tyrėjai ėmėsi trumpesnio kelio – naudodami sudėtingą modeliavimą atrinko tūkstančius chalkogenidų derinių. Tyrėjų grupė modeliavo viską – nuo surišimo savybių iki šiluminio stabilumo ir elektrinės elgsenos – ir iš sąrašo atrinko 18 pagrindinių kandidatų gamybai ir bandymams.

Modeliuojant buvo vertinami tokie pagrindiniai rodikliai kaip slenkstinės įtampos dreifas ir „atminties langas“, skiriantis įjungimo ir išjungimo būsenas laikui bėgant. „Samsung“ teigia, kad jos modeliavimo metodais nustatyti aiškūs atrankos kriterijai, padedantys nustatyti perspektyviausius SOM medžiagų mišinius.

Gruodžio mėnesį komanda planuoja pristatyti savo išvadas Tarptautiniame elektroninių prietaisų susitikime. Tuo tarpu „Samsung“ teigia, kad modeliai leido potencialiai aptikti didelio našumo medžiagas, kurių galėjo nepastebėti taikant tik tradicinius eksperimentinius metodus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas