„Apple“ pristatė „Watch Series 10“ išmaniuosius laikrodžius: bus gerokai plonesnis, pasiūlys naujų galimybių, o ekranas didesnis už „Watch Ultra“

Lukas Snarskis

2024-09-09, 20:43 (atnaujinta 2024-09-09, 21:23)

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Apple“ pirmadienio vakarą surengė spaudos konferenciją, kurios metu pristatė naujausius savo produktus. Kaip ir buvo tikėtasi, kompanijos atstovai papasakojo apie gausybę naujų įrenginių, kurių laukė ne vienas gerbėjas.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Apple“ pristatė „Watch Series 10“ išmaniuosius laikrodžius: bus gerokai plonesnis, pasiūlys naujų galimybių, o ekranas didesnis už „Watch Ultra“

Pirmadienio vakarą surengto pristatymo metu debiutavo naujieji „Apple“ išmanieji laikrodžiai – tai „Watch Series 10“, o taip pat ir atnaujintas „Watch Ultra“ modelis. Iš pradžių buvo pristatyti „Watch Series 10“ modeliai, kurie pasiūlys 40 proc. ryškesnį OLED ekraną.

Naujasis „Apple Watch Series 10“ yra vos 9,7 milimetro storio, kas reiškia, kad jis 10 proc. plonesnis už „Watch Series 9“. Kompanijos atstovai patikino, kad jo didesnis OLED ekranas - didžiausias iki šiol naudotas „Apple“ laikrodyje - leidžia dėvimajam įrenginiui ekrane rodyti papildomą teksto eilutę, todėl naudotojams lengviau patikrinti el. laiškus ir žinutes iš pirmo žvilgsnio.

„Series 10“ veikimu rūpinsis naujasis „Apple S10“ lustas su keturių branduolių neuroniniu varikliu. Išmanusis laikrodis taip pat turi poliruoto aliuminio apdailą ir naują metalinę nugarėlę, kurioje integruotos įvairios antenos. Jis vis dar atsparus vandeniui iki 50 metrų gylio ir turi didesnę įkrovimo ritę, leidžiančią greičiau įkrauti. Čia naudojamą akumuliatorių iki 80 proc. talpos galima įkrauti vos per 30 minučių.

„Apple Watch Series 10“ bus pirmasis bendrovės laikrodis su miego apnėjos aptikimo, kurioje išmaniojo laikrodžio akselerometras bus naudojamas stebėti naudotojo kvėpavimą naktį. Tai būklė, dėl kurios žmonės miegodami staiga nustoja kvėpuoti ir kuri paprastai nustatoma naudojant įrangą, stebinčią paciento širdį, kvėpavimą, smegenų veiklą ir net galūnių judesius.

Jei „Series 10“ aptinka miego apnėjos požymių, ji įspėja naudotoją ir pateikia išsamią ataskaitą, kuria galima pasidalyti su gydytoju. Pranešama, jog 44 mm modelis bus parduodamas už 399 JAV dolerius. Deja, tačiau „Watch Series 10“ kaina ir prieinamumas Lietuvoje kol kas yra nežinomas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas