APVA sulaukė daugiau nei 13 tūkst. gyventojų paraiškų saulės elektrinėms įsirengti arba padidinti jų galią, šiuo kvietimu dar galite pasinaudoti ir jūs

Pranešimas spaudai

2024-07-15, 08:59

0 komentarų

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) birželio 11 d. paskelbusi 4 paramos kvietimus gyventojams, norintiems įsirengti saulės elektrines arba padidinti jau turimų saulės elektrinių galią, jau sulaukė virš 13 tūkst. gyventojų paraiškų.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
APVA sulaukė daugiau nei 13 tūkst. gyventojų paraiškų saulės elektrinėms įsirengti arba padidinti jų galią, šiuo kvietimu dar galite pasinaudoti ir jūs

Iš Energetikos ministerijos skirtų 40 mln. eurų, jau rezervuoti 29,3 mln. eurų, t.y. beveik trys ketvirtadaliai numatytos paramos sumos.

Liepos 10 d. duomenimis, iš gyventojų planuojančių naujai įsirengti saulės elektrines namų ūkiuose Sostinės regione gauta virš 3,7 tūkst. paraiškų už beveik 9 mln. eurų, o iš gyventojų, norinčių padidinti jau esamos elektrinės galią šiame regione – gauta virš 280 paraiškų už 250 tūkst. eurų.

Vidurio ir vakarų Lietuvos regione gauta 8,4 tūkst. paraiškų už daugiau nei 19 mln. eurų iš gyventojų, planuojančių naujai įsirengti saulės elektrines namų ūkiuose, o iš norinčių padidinti jau esamos elektrinės galią – gauta apie 860 paraiškų už 780 tūkst. eurų.

Likus kiek daugiau nei 10 mln. eurų, paraiškos paramai APVIS aplinkoje bus priimamos tol, kol baigsis kvietime numatyta lėšų suma, bet ne vėliau kaip iki š.m. gruodžio 11 d.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas