ESO išplatino pasiaiškinimą dėl Valstybės kontrolės išvadų: paaiškino, kokia yra reali situacija ir apgailestauja dėl visuomenės klaidinimo

Pranešimas spaudai

2023-10-26, 15:26

1 komentaras

Valstybės kontrolė komunikuodama apie atliktą Energetikos sektoriaus auditą pateikė visuomenę klaidinančias išvadas dėl „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) 2016-2021 metais neva neatliktų 160 mln. eurų investicijų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
ESO išplatino pasiaiškinimą dėl Valstybės kontrolės išvadų: paaiškino, kokia yra reali situacija ir apgailestauja dėl visuomenės klaidinimo

ESO vertinimu, Valstybės kontrolė neatsižvelgė į visus Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) tuo metu taikytos kainodaros skaičiavimo metodikos ypatumus.

Aptariamu periodu išsiskyrė ESO ir VERT požiūriai į taikytą metodiką. Dėl skirtingo metodikos traktavimo ir neva neįvykusio investavimo netgi buvo kilęs teisinis ginčas tarp ESO ir VERT. ESO ieškinį atsiėmė, nes bendrovės prioritetas buvo ir yra kuo daugiau investuoti į tinklo patikimumą.

Bendrovė visus planuotus įsipareigojimus, numatytus ilgalaikiame investiciniame plane, kuris buvo pateiktas ir VERT, įvykdė ir 2016-2021 metais į tinklą investavo 0,8 mlrd. eurų.

Per paskutinius dvejus metus investicijos dar išaugo – į tinklą investuota daugiau nei 0,5 milijardo eurų.

ESO vertinimu, neatsižvelgiant į šį kontekstą visuomenei sudaromas klaidingas įspūdis neva bendrovė sąmoningai nevykdė investicijų, nors tai yra netiesa.

Be to pasirodantys teiginiai, kad bendrovė ESO neinvestavo ir vietoj to mokėjo dividendus, taip pat neatitinka tikrovės. Įmonės pinigų srautuose dividendų išmokėjimui skiriama suma siekia vos dešimtadalį investicijų sumos.

Bendrovės išplatintame pranešime apgailestaujama dėl sukeltos sumaišties.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas