„Google“ patobulino daugelio pamėgtus dirbtinio intelekto sprendimus: padės mokiniams atlikti namų darbus, netrukus debiutuos ir apsauga nuo sukčių

Tomas Eidukevičius

2024-05-15, 12:00

0 komentarų

„Google“ kuria pačius įvairiausius produktus, paslaugas bei programinę įrangą. Bendrovės sukurtas paieškos mechanizmas yra naudojamas daugelio mūsų, o „Android“ operacinė sistema yra viena populiariausių pasaulyje. Kasmet „Google“ pristatė ir daugiau naujienų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Google“ patobulino daugelio pamėgtus dirbtinio intelekto sprendimus: padės mokiniams atlikti namų darbus, netrukus debiutuos ir apsauga nuo sukčių

„Google I/O“ kūrėjų konferencijos metu pademonstruota nemažai naujovių, kurios susijusios su bendrovės kuriamais dirbtinio intelekto sprendimais. Šio renginio metu paskelbta ir apie naują funkciją, kuri papildys „Circle to Search“ galimybę.

Dabar ši dirbtinio intelekto funkcija gali padėti mokiniams ruošti namų darbus. Kai mokinys apves ratuką ties užduotimi, kuri jam įstrigo, jis gaus žingsnis po žingsnio instrukcijas, kaip išspręsti „įvairius fizikos ir matematikos žodinius uždavinius, nepaliekant skaitmeninio informacinio lapo ar mokymo programos“.

Pranešama, jog netrukus „Circle to Search“ galės padėti spręsti sudėtingesnius uždavinius, susijusius su simbolinėmis formulėmis, diagramomis ir grafikais. Visa tai tapo įmanoma dėl naujosio „Google“ sukurto modulio „LearnLM“, kuriuo siekiama patobulinti savo produktus ir mokymosi modelius.

„Google“ atstovų teigimu, „Circle to Search“ šiandien jau galima naudoti daugiau nei 100 mln. įrenginių, o iki metų pabaigos ši galimybė bus įdiegta dar 100 mln. įrenginių.

Dideli atnaujinimai laukia ir „Gemini“

„Gemini“ jau netrukus galės suprasti, kokioje programoje esate ir ką joje darote, kad būtų naudingesnė. Taigi, jei žiūrėsite „YouTube“ vaizdo įrašą, galėsite paklausti „Gemini“ apie tą vaizdo įrašą. Taip pat galėsite vilkti ir nuleisti sugeneruotus paveikslėlius į „Gmail“, „Google Messages“ ir kitas programėles.

Jei turite „Gemini Advanced“ - galėsite jo klausti dalykų apie peržiūrimus PDF failus, nereikės slinkti per kelis puslapius. Per kelis ateinančius mėnesius ši funkcija bus įdiegta „šimtuose milijonų įrenginių“.

„Google“ pranešė ir tai, jog testuoja naują galimybę, kuri naudoja „Gemini Nano“, kad skambučio metu realiuoju laiku pateiktų įspėjimus, jei aptinka „pokalbių modelius, paprastai siejamus su sukčiavimu“. Kaip pavyzdį „Google“ pateikia, banko atstovą, kuris prašo skubiai pervesti lėšų ir panašiai.

Pažymima ir tai, jog visa apsauga vyksta įrenginyje, todėl pokalbis lieka privatus. Tai bus pasirenkamoji funkcija, o „Google“ žada, kad vėliau bus atskleista ir daugiau detalių apie šią galimybę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas