„Google Photos“ gaus fantastišką dirbtinio intelekto funkciją: surasti tam tikras nuotraukas dar niekada nebuvo taip paprasta, sužinokite, kaip tai veiks

Tomas Eidukevičius

2024-05-15, 19:55

1 komentaras

„Google“ kuria pačius įvairiausius produktus, paslaugas bei programinę įrangą. Bendrovės sukurtas paieškos mechanizmas yra naudojamas daugelio mūsų, o „Android“ operacinė sistema yra viena populiariausių pasaulyje. Kasmet „Google“ pristatė ir daugiau naujienų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Google Photos“ gaus fantastišką dirbtinio intelekto funkciją: surasti tam tikras nuotraukas dar niekada nebuvo taip paprasta, sužinokite, kaip tai veiks

„Google I/O“ kūrėjų konferencijos metu pademonstruota nemažai naujovių, kurios susijusios su bendrovės kuriamais dirbtinio intelekto sprendimais. Šio renginio metu paskelbta ir apie naują galimybę, kuri bus žinoma kaip „Ask Photos“. Tiesa, kol kas tai bus eksperimentinė funkcija.

Ši funkcija veikia su „Gemini“ ir padės rasti tai, ko reikia, neperžiūrint daugybės nuotraukų ir vaizdo įrašų puslapių. Kaip matyti iš pavadinimo, naudodami „Ask Photos“ tiesiog natūraliai paklausite to, ko ieškote.

„Google“ pateikia tokį pavyzdį: „parodykite man geriausią nuotrauką iš kiekvieno nacionalinio parko, kuriame lankiausi“. Tuomet „Google Photos“ parodys tai, ko jums reikia, ir jums nereikės slinkti ar patiems kažko ieškoti papildomai.

„Ask Photos“ taip pat galės jums atskleisti informaciją, kai užduodate klausimus apie savo gyvenimą, pavyzdžiui, kur stovyklavote praėjusiais metais arba kada baigiasi jūsų kuponų galiojimo laikas. Naudodamasis daugialypės terpės galimybėmis, „Gemini „gali suprasti nuotraukų kontekstą ir temą, kad ištrauktų išsamią informaciją.

Jei jo paklausite apie temas, kuriomis iki šiol šventėte savo vaiko gimtadienį, jis supras tokias detales kaip dekoracijos fone ar ant gimtadienio torto, kad pateiktų jums atsakymą.

Verta paminėti ir tai, kad jei ištaisysite atsakymą arba pateiksite papildomos informacijos, „Ask Photos“ gali įsiminti tokias detales ateičiai. „Google“ atstovų teigimu, žmonės neperžiūrės jūsų pokalbių ir asmeninių duomenų „Ask Photos“, išskyrus retus atvejus, kai reikia spręsti piktnaudžiavimo ar žalos problemą.

JAV bendrovės atstovai taip pat žada, kad pagal šiuos asmeninius duomenis netreniruos jokio generatyvinio dirbtinio intelekto produkto, nesusijusio su „Google Photos“, įskaitant kitus „Gemini“ modelius ir produktus.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas