Latvijos fintech įmonės „DelfinGroup“ pajamos 2023 m. išaugo 41 proc., fiksuojami ir rekordiniai rezultatai

Pranešimas spaudai

2024-03-03, 11:45

0 komentarų

Latvijos fintech bendrovė „DelfinGroup“ praėjusiais metais toliau spartino augimo tempus visuose verslo segmentuose, daugiausia dėmesio skirdama naudotų prekių apyvartos plėtrai ir inovatyvių sprendimų diegimui.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Latvijos fintech įmonės „DelfinGroup“ pajamos 2023 m. išaugo 41 proc., fiksuojami ir rekordiniai rezultatai

Bendrovės pajamos per metus išaugo 41 proc. iki 50,4 mln. eurų. „DelfinGroup“ EBITDA išaugo iki 18,2 mln. eurų ir buvo 39 proc. didesnė nei 2022 m., o pelnas prieš mokesčius padidėjo 14 proc. iki 8,3 mln. eurų.

„Remiantis neaudituotais 2023 metų finansiniais rezultatais, „DelfinGroup“ viršijo anksčiau užsibrėžtus strateginius metinius tikslus. Bendrovės paskolų portfelis 2023 m. pabaigoje pasiekė rekordinį 89 mln. eurų lygį – taigi, planas buvo įvykdytas 116 proc. Taip pat buvo viršytas 17 mln. eurų EBITDA tikslas – EBITDA išaugo iki 18,2 mln. eurų, o tai sudaro 107 proc. buvusių tikslų. Pelnas prieš mokesčius siekė 8,3 mln. eurų, viršydamas 8 mln. planą 104 proc., – sakė Didzis Admidinšas (Didzis Ādmīdiņš), „DelfinGroup“ valdybos pirmininkas.

Apibendrinant 2023 m. ketvirtojo ketvirčio rezultatus, „DelfinGroup“ pajamos per metus išaugo 32 proc. iki 13,9 mln. eurų, o „DelfinGroup“ EBITDA išaugo iki 5,1 mln. eurų, t. y. 34 proc., palyginti su 2022 m. Pelnas prieš mokesčius išaugo 22 proc. iki 2,3 mln. eurų.

„DelfinGroup“ sustiprinus savo pozicijas tiek mažmeninės prekybos, tiek finansinių paslaugų sektoriuose, 2023 m. įmonės grynasis pelnas siekė 6,6 mln. eurų – 11 proc. daugiau, palyginti su 2022 m. Tačiau, priėmus naujus įmonių mokesčio įstatymo pakeitimus, pagal kuriuos bankai ir nebankiniai skolintojai moka įmonių mokestį, siekiantį 20 proc. nuo jų metinio pelno, bendras 2023 m. grynasis pelnas yra mažesnis nei tikėtasi“, – aiškina D. Admidinšas.

Didėja naudotų prekių apyvarta

Iš viso naudotų ir naujų prekių pardavimas siekė 14,7 mln. eurų – 29 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

„Praėjusiais metais „DelfinGroup“ daugiausia dėmesio skyrė naudotų prekių mažmeninės prekybos skatinimui toliau plėtodama „Banknote“ internetinę parduotuvę ir pristatydama nuotolinę prekių pirkimo platformą, taip pat atidarydama naujus ir modernius padalinius, pvz., Rygoje, Marupėje ir Jekabpilyje. Su naujais ir inovatyviais sprendimais skaitmeninėse prekybos platformose dabar galime užtikrinti visą produkto gyvavimo ciklą, apimantį prekių pirkimą, taisymą prireikus bei perpardavimą. Taip pat rinkai tikslingai pristatėme naujus inovatyvius sprendimus, tokius kaip „Banknote“ virtualią kortelę su kredito linija ir mobiliąją aplikaciją, ženkliai pagerinančią vartotojo patirtį“, – komentuoja D. Admidinšas.

Įmonės paskolų portfelis pasiekė rekordinį lygį

Tuo tarpu paskolų išdavimas pernai siekė 92,3 mln. eurų – 15 proc. daugiau negu prieš metus.

Analizuodama rezultatus skolinimo segmente, „DelfinGroup“ atkreipia dėmesį, kad dėl didelės skaidrių ir į klientą orientuotų finansinių paslaugų paklausos bendrovės paskolų portfelis 2023 m. viduryje viršijo metinį tikslą. Dėl to 2023 m. ketvirtąjį ketvirtį bendrovė daugiau dėmesio skyrė portfelio kokybei gerinti ir finansavimo kaštams optimizuoti, susitelkdama į pelningumo didinimą.

Šiais metais – nauji filialai Lietuvoje

Praėjusiais metais bendrovė pradėjo verslo plėtrą ir Lietuvoje, pirmuoju tarptautinės plėtros etapu Vilniuje atidarydama penkis žiedinės ekonomikos koncepcijos „Banknote“ padalinius, o 2024 m. pradžioje startavo internetinė parduotuvė. Žvelgdama į šiuos metus, bendrovė planuoja palaipsniui atidaryti daugiau padalinių didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir plėsti paslaugų bei produktų asortimentą.

„Šiais metais „DelfinGroup“ ir toliau dirbs su inovatyviais sprendimais, prisitaikydama prie rinkos reikalavimų ir tuo pačiu teikdama klientams dar modernesnes ir prieinamesnes finansines paslaugas. Tęsime pradėtą kursą, stiprindami savo pozicijas finansinių paslaugų srityje ir mažmeninės prekybos sektoriuje“, – komentuoja D. Admidinšas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas