„Niam Infra“ ir „Evecon“ Latvijoje plėtos saulės energijos gamybos ir kaupimo pajėgumus: sutarė kartu įrengti 84 MW įrengtosios galios saulės elektrines

Pranešimas spaudai

2024-09-13, 17:14

0 komentarų

Bendrovės „Niam Infra Fund AB“ („Niam Infra“) ir SIA „Evecon“ („Evecon“) sutarė bendradarbiauti ir kartu įrengti 84 MW įrengtosios galios saulės elektrines ir 26 MW energijos kaupiklius.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Niam Infra“ ir „Evecon“ Latvijoje plėtos saulės energijos gamybos ir kaupimo pajėgumus: sutarė kartu įrengti 84 MW įrengtosios galios saulės elektrines

Visoms šio jėgainėms bus įrengta 11 atskirų vietų Latvijoje. Ši stiprų Latvijos rinkos augimo potencialą išryškinanti partnerystė taps didele investicija į regiono atsinaujinančios energetikos sektorių.

Pirmoji saulės energijos projektų dalis, apimanti maždaug 40 MW įrengtosios galios, jau įgyvendinama šešiose vietose. Jų eksploatacijos pradžia planuojama 2025 m. kovo pabaigoje. Planuojama, kad antrojo etapo, kurio metu bus pastatyta papildomai 44 MW įrengtosios galios, įrengimo darbai startuos iki 2024-ųjų pabaigos ir bus vykdomi penkiose papildomose vietose.

„Labai džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su „Evecon“ vystydami saulės energijos gamybos ir saugojimo projektus augančioje Latvijos rinkoje. „Evecon“ ir platesnę Baltijos rinką stebime ilgą laiką, esame sužavėti „Evecon“ galimybėmis, kompetencija ir Latvijos energijos rinkos plėtra. Tikimės glaudžiai bendradarbiauti su „Evecon“, drauge įgyvendinti šiuos projektus ir pasinaudoti Latvijoje atsiveriančiomis galimybėmis“, – investiciją komentavo „Niam Infrastructure“ generalinis direktorius Sverkeris Åkerblomas.

Be saulės energijos projektų, bendradarbiaudamos įmonės aktyviai ieškos papildomų energijos kaupimo galimybių. Iš pradžių daugiausia dėmesio bus skiriama 26 MW talpos energijos baterijų, prijungtų prie saulės elektrinių. Taip pat bus išnagrinėtos įvairios energijos kaupimo kainodaros strategijos, įskaitant elektros pirkimo sutartis, siekiant maksimaliai padidinti sukauptos energijos vertę.

„Niam Infra“ nuosavomis lėšomis finansuos dalį statybos etapo. Prie projekto finansavimo taip pat prisidės „Citadele“ bankas. Pasibaigus projekto įrengimo darbams, elektrines ir saugyklą bendrai valdys „Niam Infra“ ir „Evecon“ bendrovės.

„Džiaugiamės galimybe plėtoti atsinaujinančią Baltijos šalių energetiką bendradarbiaudami su „Niam Infrastructure“. Ši partnerystė išties puiki, nes stipri „Evecon“ padėtis ir patirtis Baltijos šalyse žengia koja kojon su didžiule „Niam“ patirtimi investuojant į infrastruktūrą. Ši partnerystė leidžia mums strategiškai išnaudoti galimybes visame Baltijos regione ir įgyvendinti naujus projektus“, – pažymėjo „Evecon“ generalinis direktorius Karlas Kullas.

„Džiaugiamės galėdami paremti žaliosios infrastruktūros projektų plėtrą Latvijoje, nes šios iniciatyvos yra itin svarbios siekiant Baltijos regiono tvarios ir energetiškai nepriklausomos ateities. Investuodami į šiuos projektus ne tik skatiname ekonomikos augimą, bet ir parodome savo įsipareigojimą vykdyti veiklą atsakingai, tausojant aplinką. Tai bus naudinga ir ateinančių kartų ekonomikai, ir aplinkai“, – sakė „Citadele“ banko valdybos narys ir korporatyvinės bankininkystės vadovas Vaidas Žagūnis.

Šiam projektui taip pat teikiama Europos Sąjungos parama iš „InvestEU“ fondo.


0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas