Sprendimas, kuriuo privalo pasinaudoti kiekvienas šalies gyventojas: tai leis gerokai sumažinti elektros sąskaitas, sužinokite, kaip tai veikia ir ką daryti

Pranešimas spaudai

2024-05-16, 10:54

0 komentarų

Žvelgiant į elektros energijos rinkos kainų tendencijas, aiškiai matyti, jog žiemą generuojamos elektros energijos kaina yra aukštesnė nei šiltuoju sezonu. Tai rodo ir praėję metai, kuomet elektra šaltuoju sezonu kainavo net 2,5 karto daugiau negu vasarą. Nepaisant to, kad egzistuoja tiesioginis elektros kainų ir sezoniškumo ryšys, tik dabar rinkoje pasirodo sprendimų orientuotų į prisitaikymą prie kainų svyravimų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Sprendimas, kuriuo privalo pasinaudoti kiekvienas šalies gyventojas: tai leis gerokai sumažinti elektros sąskaitas, sužinokite, kaip tai veikia ir ką daryti

Elektros rinkos liberalizacijai įgaunant pagreitį, o vartotojams vis labiau įsitraukiant į rinkos pokyčių stebėseną, daugėja gyventojų, ieškančių geriausios kainos ir jau išmokusių išnaudoti žiemos bei vasaros sezonus.

„Nuo praėjusių metų matome, kad daugėja klientų, keičiančių savo elektros tiekimo planus, atsižvelgiant į metų laiką. Įprasta praktika tampa vasaros mėnesiams rinktis su birža susietus planus, o žiemai kainą fiksuoti. Visgi, reikia pripažinti, kad tokios geresnės kainos gaudynės, nors dažnu atveju ir reikšmingai sumažina sąskaitą už elektrą, nėra patogios ir pareikalauja daug laiko. Atsižvelgdami į tai, nusprendėme pasiūlyti klientams sprendimą – elektros energijos tiekimo planą „Du sezonai“, taupantį ne tik jų laiką, bet ir užtikrinantį geriausią kainą“, – sako „Enefit“ privačių klientų segmento vadovas Julius Areška.

Šį elektros planą pasirinkusiems klientams balandžio–rugsėjo mėnesiais bus taikoma kintama kaina, pagal tuo metu elektros tiekimo biržoje esančias valandines kainas, o spalio–kovo mėnesiais – fiksuota. Plano pasikeitimas įvyks automatiškai, tad klientui nieko papildomai daryti nereikės.

J. Areška priduria, jog nors šis sprendimas buvo sukurtas atsižvelgiant į augantį planą besikeičiančių vartotojų skaičių, iš esmės jis yra pritaikytas bet kuriam vartotojui, ieškančiam geriausios kainos. Negana to, bendrovė pažada visiems naują planą pasirinkusiems klientams užtikrinti žaliosios elektros energijos tiekimą.

Dešimtadaliu mažesnės sąskaitos

Naujasis elektros energijos planas leis gyventojams vasarą įsigyti iš atsinaujinančių šaltinių pagamintos energijos ypač palankiomis kainomis, o žiemos sezonu suteiks apsaugą nuo nenuspėjamų kainų šuolių.

„Klientams, pasirinkusiems šį elektros energijos planą, garantuojame, kad jų fiksuota kaina žiemos laikotarpiu bus palankesnė arba lygi tuo pačiu metu siūlomo 6 mėnesių fiksuoto paketo kainai. Žiemos laikotarpio kainą savo klientams paskelbsime rugpjūčio mėnesį. Pavasarį perėjimas prie biržos kainos vyks automatiškai. Taip pat bus suteikta galimybė atsisakyti fiksuotos kainos pasiūlymo bei šaltuoju metu laikotarpiu ir toliau apmokėti sąskaitas pagal elektros kainų biržoje besiformuojančias kainas. Skaičiuojama, jog vidutinis namų ūkis, per metus suvartojantis apie 2 000 KWh, už elektrą mokės bent 10 proc. mažiau nei pasirinkusieji metų trukmės fiksuotą elektros planą“, – sako „Enefit“ privačių klientų segmento vadovas.

Tokį planą bendrovė šį pavasarį jau pristatė ir Estijos bei Latvijos rinkai.

Žada ne tik kainos, bet ir elektros prietaisų apsaugą

J. Areška atkreipia dėmesį, kad sezonų kaita yra glaudžiai susijusi ne tik su kainų pokyčiais, bet ir su gamtos stichijomis, kurios ne vienam klientui jau kainavo ir namuose esančių elektros prietaisų gedimus. Atsižvelgdama į šią riziką bendrovė „Enefit“ žada, jog pasirinkusiems naujai siūlomą sprendimą, visą sutarties laikotarpį be papildomų išlaidų užtikrins ir elektros įrenginių draudimą.

„Mūsų tikslas – nuolat ieškoti efektyviausių būdų, kaip sumaniai valdyti elektros energiją ir tokiu būdu supaprastinti vartotojams kasdienybę. Tačiau šiuo atveju nusprendėme pasirūpinti ne tik apsauga nuo kainos šuolių žiemą, bet ir, pavyzdžiui, vis dažniau vasarą pasitaikančių įtampos šuolių elektros tinkle. Tai gali būti itin aktualu vartotojams, kurių būsto draudimas neapima elektros gedimų arba jų apimtis yra ribota“, – pasakoja J. Areška.

„Enefit“ siūlomas elektros įrenginių draudimas apsaugos buitinius elektros prietaisus nuo žaibo, elektros energijos tiekimo sutrikimo ar viršįtampio sukeltos žalos. Taip pat padengs ir sugadintų elektros prietaisų gedimo nustatymo bei elektriko apsilankymo išlaidas. Papildomai draudimas galioja ir sugadintos namų elektros sistemos (laidų, lizdų, saugiklių, skirstomųjų skydų, jungčių dėžutės ir kt.) remontui ar pakeitimui.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas