Susipažinkite su „DJI Action 2“: profesionali kamera, kuri tilps net į mažiausią kišenę

DJI
Susipažinkite su „DJI Action 2“: profesionali kamera, kuri tilps net į mažiausią kišenę

Pradėti reikėtų nuo „Action“ ištakų - tai vadinamoji veiksmo kamerą, kurią kinų gamintoja „DJI“ pristatė dar 2019-aisiais. Kamera sulaukė vidutiniško populiarumo - ji buvo naudojama su dronais, stabilizatoriais, tačiau kažko trūko, kad „DJI“ galėtų sėkmingai išsiskirti rinkos segmente, kuriame dominuoja „GoPro“. Galbūt naujoji „Action 2“ modulinė veiksmo kamera užpildys šio rinkos segmento ertmę - jos dydis vos 39x39x23.3 milimetro, svoris tesiekia 56 gramus, o jos aliuminiame korpuse slypi 1.76” įstrižainės jutiklinis ekranas. Ir tai tik ledkalnio viršūnė.

Pirmiausia - apie pačią kamerą

Miniatiūriniame aliuminio korpuse taip pat slypi ir 1/1.7” dydžio 12MP rezoliucijos sensorius, kurį šviesa pasiekia per 155º objektyvą su nekintama f2.8 diafragma. DJI patobulino stabilizacijos savybes įdiegdama „Rocksteady 2.0“ ir „HorizonSteady“ - pastaroji išlaiko horizonto liniją tiesią nepriklausomai nuo kameros judesių ir vibracijų.

„Action 2“ geba filmuoti 4K raiškos, 120 kadrų per sekundę vaizdo įrašus 16:9 kraštinių santykiu ir iki 60 kadrų per sekundę 4:3 santykiu. Slow motion režimas įgalina filmavimą net 240 kadrų per sekundę sparta, tačiau tik 1080p raiška ir 16:9 kraštinių santykiu. Vaizdo įrašai gali būti talpinami į skurdžią 32 GB vidinę atmintį, tačiau saugykla gali būti praplėsta naudojant „microSD“ atminties korteles, ne talpesnes nei 256 GB. Deja, „microSD“ jungtis įtaisyta ne pačioje kameroje, o viename iš jos išorinių modulių. „DJI Action 2“ integruota 580 mAh talpos baterija.

Filmavimo įrenginys yra atsparus vandeniui ir gali būti panardintas ne giliau nei 10 metrų be jokios papildomos apsaugos. Tikriausiai galvojate, kas čia tokio įspūdingo, kai aprašyta specifikacija neatrodo niekuo pranašesnė už konkurentų siūlymus? Na, vis dėlto tai modulinis aparatas ir tai akivaizdu - kamera įgauna visiškai kitą veidą pradedant kalbėti apie jos priedus, kurių tikrai nestinga. Galimybės keisti sensorius ar objektyvus, kaip „Insta360 One R“, čia nebus, tačiau funkcionalių priedų gausa nustebins net didžiausius skeptikus.

Moduliniai priedai - kokie jie ir kodėl tai turėtų rūpėti?

Vienas iš priedų yra vlogeriams skirtas priekinis ekranas, kurio dėžutė yra tokio pat dydžio kaip ir pati kamera, o esmė paprasta - matyti kaip atrodo kadras kuomet filmuojate save. Šioje modifikacijoje taip pat yra 4 mikrofonai geresnei garso kokybei ir papildoma 1300mAh baterija, kurios dėka kameros filmavimo laikas prasiplečia iki 160min. Jei norite tik papildomos baterijos, toks priedas suteiks galimybę perstojo filmuoti net iki 180 minučių, o esant poreikiui taip pat galima pakeisti modulį kitu ir tęsti darbą.

Taip pat, DJI šiek tiek nusižiūrėjo nuo „Insta360 Go 2“ ir sukūrė seriją magnetinių aksesuarų, kurie prasideda nuo tokių paprastų priedų kaip magnetinis adapteris laikikliui (tam, kad kamerą būtų galima naudoti su „GoPro“ stiliaus laikikliais) bei magnetinis adapteris alkūniniam tvirtinimui. Kiek įdomesnis sprendimas yra paprasčiausia grandinėlė kameros nešiojimui ant kaklo - su šiuo priedu bus galima ne tik išlaikyti kamerą lengvai pasiekiamą, bet ir filmuoti pirmo asmens vaizdo įrašus. Abejonių kelia stabilumas, tačiau tikėtina, kad anksčiau minėtos stabilizacijos technologijos puikiai su tuo susitvarkys. Įdomus ir nuotoliniu valdymu ištiesiamas trikojis/asmenukių lazda, kurios ilgį galima reguliuoti per atstumą naudojant pridedamą pultelį.

Jei ruošiatės filmuoti po vandeniu ir nerti giliau nei 10 m., yra priedas ir tam - su vandeniui atspariu dėklu galėsite nerti kartu su kamera iki 60 metrų gylio, o tam, kad kamera netyčia nenugarmėtų į jūros dugną, kartu galima naudoti neskęstančią rankeną. DJI taip pat sukūrė makro išorinį objektyvą, leisiantį atskleisti savo kūrybiškumą filmuojant iš arti.

„DJI Mic“ yra vienas geriausių priedų - tai bevielis mikrofonas, leisiantis savo kuriamuose vaizdo įrašuose išgauti daugiau dinamikos, nei vien su kamera ar anksčiau minėta priekinio ekrano modifikacija. Šis priedas taip pat įgalina balso komandas, tad galima pradėti filmavimą per nuotolį, nepajudinant nė piršto. Mikrofono imtuvas taip pat turi ekraną, kuriame rodomi įrašomo garso dažniai, tačiau už visą šį gėrį teks pakloti 330 eurų.

Pačią „DJI Action 2“ taip pat galima užsisakyti iš anksto, o siuntimas bus pradėtas lapkritį. „Power Combo“ rinkinys, į kurį įeina kamera, išorinė baterija, kaklo laikiklis ir adapteris „GoPro“ tipo laikikliams, kainuoja lygiai 400 eurų. „Dual Screen Combo“ prie viso to prideda priekinio ekrano modulį ir magnetinį laikiklį su alkūne, tačiau pakelia kainą iki 520 eurų. Visa tai jau galima užsisakyti iš oficialios „DJI“ parduotuvės, o pabaigai štai vaizdo įrašas, kuriame visos funkcijos pristatomos per tris minutes.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas