„Telia“ fiksuoja stulbinančius rezultatus: istorinio Lietuvoje įvykio metu fiksuojama žadą atimanti statistika, skaičiai nustebins daugelį

Pranešimas spaudai

2023-07-12, 16:58

0 komentarų

Į Vilnių susirinkusios NATO viršūnių susitikimo delegacijos aktyviai naudoja naujausias mobiliojo ryšio technologijas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Telia“ fiksuoja stulbinančius rezultatus: istorinio Lietuvoje įvykio metu fiksuojama žadą atimanti statistika, skaičiai nustebins daugelį

Vien Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Joe Bideno atvykimas į viešbutį sostinės centre sugeneravo tokį patį mobiliojo ryšio srautą, kaip ir prieš kelias dienas toje pačioje vietoje vykęs Liepos 6-osios minėjimas ir tautiškos giesmės giedojimas.

„Dar vykstant paruošiamiesiems darbams, liepos 9 dieną stebėjome apie 10% paaugusį mobiliųjų duomenų srautą, kuris šovė į viršų į Lietuvą atvykus galingiausios pasaulio valstybės lyderiui Joe Bidenui. Perduotų duomenų srautas prie viešbučio, kuriame apsistojo JAV lyderis, prilygo duomenų suvartojimui per didelius miesto renginius.

Susirinkę žmonės ne tik filmavo ir transliavo prezidento atvykimą, bet ir stebėjo tiesiogines transliacijas iš kitų sostinės vietų“, – sako „Telia“ radijo tinklo vadovas Ramūnas Mikalauskas.

Naudojamos naujausios ryšio technologijos

Mikalausko teigimu vietose, kuriose vyksta NATO viršūnių susitikimo renginiai stebimas išaugęs 5G srautas. Per kelias pastarąsias dienas penktosios kartos mobiliojo ryšio naudojimas šalyje išaugo ir pasiekė apie trečdalį viso suvartojamo duomenų srauto.

„Užsienio delegacijos aktyviai naudoja 5G ryšį, kuris pasižymi mažesne delsa ir didesne talpa. Panašu, kad į Lietuvą atvykę viršūnių susitikimo dalyviai išnaudoja vos per mažiau nei metus Lietuvoje pilnai įdiegtą 5G paslaugą, nes net ir tokiose vienomis iš 5G lyderių laikomose šalyse, kaip JAV ar Vokietija, pilną naujos kartos ryšio padengimą tikimasi pasiekti tik po poros metų. Šiuo aspektu, Lietuva išsiskiria net ir tarp galingiausių pasaulio valstybių“, – pasakoja „Telia“ atstovas.

Pagrindiniu NATO viršūnių susitikimo centru tapusiuose parodų rūmuose „Litexpo“ buvo įrengtas ir rekordinis žiniasklaidos atstovų darbo vietų skaičius. „Litexpo“ svarbiausius klausimus aptarinėja ne tik NATO šalių lyderiai, bet dirba ir apie 2000 žurnalistų iš įvairių pasaulio šalių. R. Mikalauskas dalinasi, kad žurnalistų centre buvo įrengta daugiau nei 1000 darbo vietų – tokio kiekio dar nėra buvę jokiame anksčiau organizuotame renginyje Lietuvoje.

„Žurnalistai ne tik rašo ir kelia naujienas į įvairius portalus, bet ir jungiasi į tiesiogines transliacijas bei praneša visas šviežiausias žinias užsienio kanalų žiūrovams. Net ir su tokiu kiekiu žurnalistų ir transliuotojų, interneto sparta siekia apie 1,4–1,6 Gb/s. Taip pat Vilniaus senamiestyje, kuriame yra įsikūrusios ir visos delegacijos, interneto sparta siekia apie 1 Gb/s, o tai padeda darbus atlikti itin operatyviai, visas svarbias žinias į savo šalis perduoti akimirksniu“, – apibendrina „Telia“ radijo tinklo vadovas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas