2025 metų „Xiaomi“ flagmanai turės kardinaliai atnaujintas kameras, „Xiaomi 15 Pro“ gali panaudoti įspūdingą „OmniVision“ sensorių, aiškėja daugiau detalių

Lukas Snarskis

2024-06-10, 10:55

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi“ jau ruošia naujuosius „Xiaomi 15“ serijos išmaniuosius telefonus. Kaip žinia, šie įrenginiai turėtų debiutuoti šių metų pabaigoje, o tarptautinis jų debiutas įvyks tik 2025 metais. Tačiau gamintojas darbus pradeda gerokai anksčiau.

Užsiregistruokite „Temu“ ir gaukite 30% nuolaidą pirmam užsakymui ir specialius kuponus – spauskite čia.
2025 metų „Xiaomi“ flagmanai turės kardinaliai atnaujintas kameras, „Xiaomi 15 Pro“ gali panaudoti įspūdingą „OmniVision“ sensorių, aiškėja daugiau detalių

„Xiaomi 15“ serijos išmanieji telefonai turėtų veikti su rudenį pasirodančiu „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4“ procesoriumi. Teigiama, kad šį mikroschemų rinkinį naudos visi serijos įrenginiai – tai „Xiaomi 15“, „Xiaomi 15 Pro“ ir „Xiaomi 15 Ultra“.

Internete jau kuris laikas kalbama, jog naujieji Kinijos bendrovės flagmanai turės atnaujintas kameras nugarėlėje, o visos jos naudos 50 MP raiškos vaizdo jutiklius. Šaltinių teigimu, „Xiaomi 15 Pro“ gali turėti 1 colio „Omnivision OV50K“ sensoriumi aprūpintą pagrindinę kamerą, kas būtų didelis atnaujinimas, lyginant su anksčiau naudotu „OVX9000“ jutikliu.

Tiesa, verta pastebėti, jog „OV50K“ modelio sensorius dar nėra oficialiai pristatytas, tačiau tai turėtų būti anksčiau išleisto „OmniVision OV50H“ varianto atnaujinimas. Pastarasis kameros sensorius naudojamas tokiuose įrenginiuose kaip „Honor Magic6 Pro“, „iQOO 12“ ar „Motorola Edge 50 Ultra“.

Skelbiama, jog šių „Xiaomi“ telefonų objektyvai taip pat bus padengti nauja daugiasluoksne antirefleksine danga, kuri turėtų padidinti šviesos pralaidumą ir sumažinti atspindžius bei blizgesį. „Xiaomi 15 Pro“ netgi gali gauti periskopinį teleobjektyvą. Iki šiol tokios kameros buvo naudojamos tik „Ultra“ modeliuose.

Priminsime, jog didelio atnaujinimo turėtų sulaukti pirštų antspaudų jutiklis. Jau anksčiau, buvo pasirodę pranešimų apie tai, kad „Xiaomi“ šiuo metu testuoja „Goodix“ sukurtą vieno taško ultragarsinį pirštų antspaudų atpažinimo sensorių.

Iki šiol Kinijos technologijų bendrovė naudodavo optinius pirštų antspaudų jutiklius, kurie veikia ir „Xiaomi 14“ serijos flagmanuose. Ultragarsinis pirštų atspaudų atpažinimo technologija veikia skleidžiant ultragarso bangas iš po ekrano, kai prie jo prispaudžiamas pirštas. Šios bangos sąveikauja su unikaliais piršto atspaudo briaunų ir įdubų raštais.

Analizuodamas šių bangų grįžimo laiką ir jų intensyvumą, skaitytuvas sukuria tikslų 3D piršto atspaudo atvaizdą, leidžiantį tiksliai ir saugiai nustatyti tapatybę.

Tiesa, nors „Xiaomi“ ir testuoja šią technologiją, tačiau kol kas nėra aišku ar ji išties bus panaudota „Xiaomi 15“ serijos išmaniuose telefonuose. Kaip bebūtų, iki oficialaus pristatymo dar liko daugiau nei 6 mėnesiai, todėl daugiau informacijos turėtų paaiškėti tik antroje šių metų pusėje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas