„Android“ telefonų savininkai netrukus sulauks didžiulių pokyčių: aiškėja, kokias naujoves pasiūlys naujojo „Android“ versija, pasikeitimai nustebins daugelį

Arnas Balčiūnas

2023-05-18, 16:15 (atnaujinta 2023-05-19, 00:18)

0 komentarų

Populiariausios operacinės sistemos „Android“ kūrėjai pranešė, kad trečiąjį šių metų ketvirtį pasirodys atnaujinta programinės įrangos versija. Įmonės atstovai skaičiuoja, kad atnaujinimas pasieks net 70 proc. išmaniųjų įrenginių naudotojų visame pasaulyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Android“ telefonų savininkai netrukus sulauks didžiulių pokyčių: aiškėja, kokias naujoves pasiūlys naujojo „Android“ versija, pasikeitimai nustebins daugelį

„Google“ jau kuris laikas ruošiasi naujosios „Android 14“ operacinės sistemos versijos pristatymui. Tiesa, neseniai vykusioje „Google I/O 2023“ konferencijoje, bendrovės atstovai neskyrė jokio dėmesio naujosios platformos versijos aptarimui, kas yra ganėtinai neįprasta.

Tačiau informacija vis tiek buvo atskleista tolesniame susitikime ir pateikta nemažai naujo turinio. „9to5Google“ pranešimas atskleidžia naujas „Android 14“ sistemos funkcijas. Žemiau pateikiamas keletą naujienų, kurių galime tikėtis iš „Android 14“ atnaujinimo.

Naujasis „Ultra HDR“

Dabartinė „Android“ versija jau palaiko HDR vaizdo įrašus. Naudojant „Android 14“, HDR fotografavimas bus dar labiau patobulintas. Be to, naujoji sistema taip pat turės „Ultra HDR“ formatą, kuris bus suderinamas su JPEG. Nuotraukos, darytos įjungus „Ultra HDR“ formatą, bus saugomos 10 bitų aukštu dinaminiu diapazonu.

Kadangi reikalingas aparatinės įrangos palaikymas, pradinis funkcijos paleidimas apsiribos aukščiausios klasės „Android“ modeliais.

„Google“ tikisi, kad „Ultra HDR“ formatas taps numatytuoju integruotų ir trečiųjų šalių fotoaparatų programėlių formatu. „Google Photos“ palaikys naršymą, atsarginių kopijų kūrimą, redagavimą, bendrinimą ir atsisiuntimą „Ultra HDR“ formatu. „Google Android“ komanda kalbėjosi su „Qualcomm“ ir kitais prekių ženklais, siekdama optimizuoti aparatinę įrangą ir palaikyti „Ultra HDR“ kitose įrenginių formose.

Pagerintos privatumo ir saugumo galimybės

Kalbant apie saugumą ir privatumą, programėlėms gali būti suteikta prieiga tik prie kai kurio / tam tikro turinio. Be to, prieigos užklausos kūrėjų paprašys paaiškinti, kada ir kodėl buvimo vietos duomenys bendrinami su trečiųjų šalių prekių ženklais. Vartotojai kas mėnesį gaus buvimo vietos duomenų bendrinimo naujinimus.

Nauja „Android 14“ funkcija yra ekrano dalies dalinimosi palaikymas naudojant ekrano perdavimą (screen casting). Tai leis vartotojams pasirinkti dalintis vienos programėlės vaizdą arba visą ekraną. „Health Connect“ dabar integruotas į „Android“ naudojant „Google Play“ sistemos naujinį, o ne programėlę „Play“ parduotuvėje.

Atnaujintas „Material You“ dizainas

Kalbant apie dizainą, „Android 14“ pristato naują juodai baltą temą (monochrominę). „Android 14“ taip pat pagerina „Dynamic Color“ spalvų tikslumą. Tai gali sukurti platesnę spalvų gamą ir suteikti daugiau ryškumo.

„Material You“ taip pat gaus didelio kontrasto ir vidutinio kontrasto režimus.

Turinio pagrindu sukurtos dinaminės spalvos leidžia mygtukams ir kitiems komponentams prisitaikyti prie ekrane rodomo vaizdo. Pavyzdžiui, „Dabar grojama“ puslapis, kuris keičia spalvą pagal atkuriamos dainos albumo viršelį.

„Android 14“ taip pat atnaujins dalinimosi sąsają, o kūrėjai galės personalizuoti formos parinktis.

Wi-Fi prieigos taškai

„Android 14 Beta 2“ dabar yra oficiali ir ne tik ištaiso kai kurias klaidas, bet ir prideda naujų funkcijų. Viena iš naujų funkcijų – leisti vartotojams pasirinkti Wi-Fi viešosios interneto prieigos taškų dažnių juostą. Ši funkcija šiuo metu paslėpta ir turi būti rankiniu būdu įjungta įrenginiuose, kurie yra programiškai nulaužti (rooted). Svarbu pažymėti, kad funkcija prieinama daugelio Kinijos mobiliųjų telefonų prekių ženklų sistemoje.

Wi-Fi viešosios interneto prieigos taškas yra funkcija, kuri paverčia jūsų telefoną belaidžiu maršrutizatoriumi, leidžiančiu kitiems įrenginiams prisijungti prie interneto per jūsų telefoną. Skirtingos Wi-Fi viešosios interneto prieigos taško dažnių juostos turi skirtingus režimus. Pavyzdžiui, 2,4 GHz dažnių juosta turi geresnį suderinamumą ir platesnę aprėptį, tačiau greitis yra lėtesnis.

5 GHz dažnių juosta yra greitesnė, tačiau aprėpties sritis mažesnė ir ji palaiko ne visus įrenginius. „Android 14 Beta 2“ Wi-Fi viešosios interneto prieigos taško funkcija pridėjo „greičio ir suderinamumo“ parinktį, kas leidžia vartotojams pasirinkti tinkamą dažnių juostą pagal savo poreikius.

Be 2,4 GHz ir 5 GHz dažnių juostų, „Android 14 Beta 2“ taip pat rodo 6 GHz režimą, tačiau šiuo metu jis yra neaktyvus ir jo pasirinkti negalima. Tai gali reikšti, kad kai kurie būsimi „Pixel“ telefonai palaikys 6 GHz Wi-Fi viešosios interneto prieigos taškus. Jie yra greitesni, bet turi mažesnį diapazoną ir mažiau suderinamumo. „Android 14 Beta 2“ yra antroji „Android 14“ beta versija, o stabili versija bus oficialiai paskelbta birželį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas