„Apple“ gerbėjai turėtų pasiruošti blogiausiam: naujausi „iPhone“ bus įkandami ne visiems, aiškėja kiek kils kainos

Tomas Eidukevičius

2023-05-06, 14:31

1 komentaras

JAV technologijų milžinė „Apple“ kasmet pristato naujus „iPhone“ išmaniuosius telefonus, kurie dažniausiai debiutuoja rudenį. Tačiau kalbos apie flagmanus sklinda nuolatos, o internete jau kuris laikas aptarinėjama ką naujo pasiūlys 2023 metų modeliai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Apple“ gerbėjai turėtų pasiruošti blogiausiam: naujausi „iPhone“ bus įkandami ne visiems, aiškėja kiek kils kainos

Internete jau kuris laikas aptariami pokyčiai, kurie gali pasiekti „iPhone 15“ serijos išmaniuosius telefonus. Nors kardinalių pokyčių „Apple“ ir neplanuoja, tačiau smulkių pasikeitimų – bus. Pasikeitimų gali sulaukti ir šių flagmanų kainodara. Šių metų bendrovės įrenginiai gali būti gerokai brangesni nei anksčiau.

Remiantis naujausia informacija, antroje šių metų pusėje pasirodantys „iPhone 15“ serijos išmanieji telefonai bus gerokai brangesni, o pigiausias modelis gali būti parduodamas už 12 proc. didesnę kainą nei anksčiau. Negana to, „iPhone 15 Pro“ pigiausio varianto kainos šuolis gali pasiekti net 20 proc.

Įdomu tai, jog „iPhone 15“ modelio kainos šuolį nulems išaugusios „Pro“ modelių kainos. Nors standartinis serijos įrenginys ir neturės naujojo „Apple A17 Bionic“ procesoriaus, tačiau „Apple“ baiminasi didinti tik „iPhone 15 Pro“ serijos telefonų kainų, todėl, norėdami išlaikyti balansą, ketina padidinti ir standartinių prietaisų kainas. Tai leistų išsaugoti kainų skirtumo balansą tarp pigesnių ir brangiausių „iPhone“ išmaniųjų telefonų.

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl „Apple“ yra priversta didinti savo išmaniųjų telefonų kainas – ribotos gamybos galimybės. TSMC jau ne vienerius metus susiduria su problemomis, kuomet reikia gaminti naujausius „iPhone“, o ir gamybos sąnaudos išaugo kone 20 proc.

Jei „Apple“ nori išlaikyti patenkinamą pelno maržą, padidėjusios sąnaudos turėtų būti nukreiptos į galutinius vartotojus. Tačiau tai vėlgi tik spėjimai, kuriuose atsižvelgiama į dabartinę padėtį. JAV technologijų milžinė galėtų išlaikyti tokias pačias „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ serijos įrenginių kainas, visai kaip tai buvo padaryta pernai.

1 komentarų

Arvydas

iPhone kaip ir Balenciaga nėr kuo pasigirti, tai bent jau kainas sukels iki kosmoso ir tuo bus išskirtiniai

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas