Dar penki „Xiaomi“ telefonai sulauks „HyperOS“ atnaujinimo: paaiškėjo modeliai, kurie jau netrukus gaus programinės įrangos atnaujinimą, tačiau jis bus kiek kitoks

Arnas Balčiūnas

2024-01-27, 17:11 (atnaujinta 2024-01-28, 14:34)

5 komentarai (-ų)

Kinijos technologijų bendrovė „Xiaomi“ po truputį atnaujina savo išmaniuosius telefonus, jog jie galėtų veikti su naująja „HyperOS“ vartotojo sąsaja, o ji jau prieinama ir kai kuriems bendrovės įrenginiams Europoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar penki „Xiaomi“ telefonai sulauks „HyperOS“ atnaujinimo: paaiškėjo modeliai, kurie jau netrukus gaus programinės įrangos atnaujinimą, tačiau jis bus kiek kitoks

Kinijos technologijų milžinė pristatė naująją sąsają, siekiant pagerinti „Xiaomi“ produktų tarpusavio sąveiką. Neseniai pristatyta „HyperOS“ vartotojo sąsaja nebus visiškai nauja platforma – ji sukurta „Android Open Source Project“ pagrindu bei sujungta su „Xiaomi“ plėtojama daiktų interneto platforma „Vela“.

Nesunku nuspėti, jog ši vartotojo sąsaja netrukus pakeis daugelio pamėgta MIUI. „Xiaomi“ itin aktyviai atnaujinta savo prekiniu ženklu pažymėtus įrenginius, o analogišką atnaujinimą gauna ir „Poco“ bei „Redmi“ išmanieji telefonai. Netrukus „HyperOS“ naujinio sulauks ir dar keletas modelių.

Remiantis naujausia informacija, „Xiaomi“ jau netrukus ketina pasiūlyti atnaujinimus „Poco F3“, „Xiaomi 12X“, „Redmi Note 12 Pro 4G“, „Redmi Note 11 Pro+ 5G“ ir „Redmi Note 11“ išmaniesiems telefonams. Tiesa, šiems prietaisams skirtas naujinys bus kiek kitoks. Šiuos modelius pasieks ne „Android 14“, o „Android 13“ operacinės sistemos versija.

Skelbiama, jog „Xiaomi 12X“, „Poco F3“ ir „Redmi Note 11 Pro+ 5G“ išmanieji telefonai bus atnaujinti Kinijos rinkoje, o vėliau analogiškas naujinys bus pasiūlytas ir europiečiams. Tuo tarpu, „Redmi Note 12 Pro 4G“ ir „Redmi Note 11“ programinės įrangos atnaujinimas pirmiausia bus pateiktas tarptautinėje rinkoje.

„Xiaomiui“ duomenimis, pirmieji vartotojai į savo išmaniuosius telefonus „HyperOS“ naujinį gaus jau kitą savaitę, o naujinimo procesas bus pratęstas ir vasario mėnesį. Deja, tačiau konkrečios datos šiuo metu nėra pateikiamos. Norėdami pasitikrinti ar jo sulaukėte – turite nukeliauti į telefone esantį nustatymų langą ir ten susirasti „Apie telefoną“ punktą. Tuomet spauskite „Programinės įrangos naujinimas“.

Priminsime, jog „HyperOS“ kūrimas prasidėjo dar 2014 metais, kai pradėjo kurtis pirmieji daiktų interneto sprendimai. Pirmuosius žingsnius bendrovė žengė 2017 metais, o tada pradėjo kurti naują įrenginių ir taikomųjų programų ekosistemą. Tikslas - ateityje sujungti „dešimtis milijardų prietaisų“, o pirmieji žingsniai jau žengiami ir Europoje.

5 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas