„Google“ pravėrė savo paslapčių skrynią: paaiškėjo, kada debiutuos pirmasis bendrovės sulenkiamas flagmanas, laukti liko nebedaug

Lukas Snarskis

2023-05-05, 10:17 (atnaujinta 2023-05-05, 10:19)

1 komentaras

Kalbos apie tai, jog „Google“ ketina pristatyti „Pixel Fold“ sulenkiamą išmanųjį telefoną sklinda jau keletą metų. Nemažai vilčių dedama į tai, kad šis įrenginys pagaliau debiutuos „Google I/O“ konferencijos metu, kuri įvyks gegužės 10 dieną.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ pravėrė savo paslapčių skrynią: paaiškėjo, kada debiutuos pirmasis bendrovės sulenkiamas flagmanas, laukti liko nebedaug

Internete jau ganėtinai ilgai kalbama apie naująjį „Google Pixel Fold“, kuris taps pirmuoju JAV technologijų milžinės sulenkiamu įrenginiu. Pastaruoju metu sklandžiusius gandus pagaliau nutildė „Google“ atstovai, kurie oficialiai patvirtino, jog šis modelis debiutuos jau gegužės 10 dieną.

Socialiniame tinkle „Twitter“ buvo pasidalintas reklaminis vaizdo įrašas, kuriame aiškiai matomas naujasis „Pixel Fold“. Pastarasis įrašas tik patvirtina anksčiau sklandžiusius gandus bei pasirodžiusias nuotraukas. Panašią nutekinimo strategiją „Google“ taikė ir praėjusiais metais, todėl tai, žinoma, nėra naujiena.

Jau yra žinoma, jog naujasis „Google Pixel Fold“ bus 158,7 x 139,7 x 5,7 mm dydžio, o kameros iškilimas pridės papildomus 2,6 mm. Pagrindinis šio sulenkiamo telefono ekranas turėtų būti 7,6 colių įstrižainės, o čia bus naudojama OLED panelė. Šis ekranas pasižymės 2208 x 1840 taškų raiška, 380 taškų tankiu bei 6:5 kraštinių santykiu.

Išorinėje „Pixel Fold“ dalyje esantis ekranas – 5,79 colių, o viršuje – nedidelis asmenukių kameros apskritimas. Šis ekranas bus Full HD+ raiškos, o abi panelės palaikys 120 Hz atsinaujinimo dažnį.

Tikėtina, jog naujasis „Google Pixel Fold“ veiks su „Tensor G2“ procesoriumi bei turės „Titan M2“ lustą, kuris bus skirtas papildomam įrenginio saugumui. Skelbiama, kad čia bus naudojamos ir LPDDR5 operatyviosios (RAM) atmintinės. Išmaniojo telefono nugarėlėje – triguba kamerų sistema.

„Pixel Fold“ turėtų pasiūlyti pagrindinę kamerą su 48 MP raiškos vaizdo jutikliu, o taip pat ir optiniu vaizdo stabilizavimu. „Google“ į šio flagmano nugarėlę ketina įmontuoti ir 10,8 MP raiškos itin plataus kampo kamerą bei tokios pat raiškos teleobjektyvą. Pastarasis pasiūlys ir 5x optinio priartinimo galimybę.

Skelbiama, jog priekinėje išmaniojo dalyje rasime 9,5 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą asmenukių kamerą, o sulenkiamas ekranas bus aprūpintas 8 MP kamera. Pastaroji turėtų būti įmontuota viršutiniame ekrano rėmelyje.

Neoficialiais duomenimis, naujasis „Google Pixel Fold“ turėtų būti pasiūlytas su dviem skirtingomis atmintinių konfigūracijomis. Pigiausias modelis turės 12 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB vidinės, o antrasis variantas pasiūlys dvigubai talpesnę vidinę atmintinę. Pirmuoju atveju, „Google“ prašys maždaug 1 640 eurų, antruoju – net 1 749 eurų.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas