„Google“ pristatė naująjį „Pixel 7a“ telefoną: pagaliau pasiūlė naujienas, kurių daugelis laukė jau ne vienerius metus

Lukas Snarskis

2023-05-11, 10:12

0 komentarų

Vakar prasidėjo kasmetinė „Google I/O“ konferencija, kurios metu „Google“ vadovai jau spėjo pristatyti karščiausias bendrovės naujienas. Mes jau rašėme apie ilgai laukto „Pixel Fold“ sulenkiamo telefono debiutą, apie kurį plačiau skaityti galite paspaudę čia. Tačiau tai nebuvo vienintelė naujiena.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ pristatė naująjį „Pixel 7a“ telefoną: pagaliau pasiūlė naujienas, kurių daugelis laukė jau ne vienerius metus

JAV technologijų milžinės atstovai, kaip ir buvo tikėtasi, pristatė ir naująjį „Google Pixel 7a“ išmanųjį telefoną. Naujasis „Google“ vidutiniokas bus kiek brangesnis nei praėjusių metų modelis, tačiau pasiūlė naujų galimybių, kurių daugelis laukė jau ne vienerius metus.

Pradėkime nuo pradžių. Naujasis „Pixel 7a“ modelis yra aprūpintas 6,1 colių įstrižainės OLED ekranu su 90 Hz atsinaujinimo dažniu. Ankstesni „Google“ vidutiniokai turėjo tik 60 Hz, tad tai jau yra žingsnis į priekį. Čia naudojama panelė su Full HD+ raiška, o ją saugo „Gorilla Glass 3“ apsauginis stiklas.

Išmanusis telefonas taip pat aprūpintas IP67 sertifikatu, kas rodo jo atsparumą dulkėms ir vandeniui. „Google Pixel 7a“ nugarėlė pagaminta iš plastiko, o rėmelis – metalinis. „Google“ atstovai pažymi ir tai, jog čia naudojamas perdirbtas aliuminis, stiklas bei plastikas. Pirkėjams ši naujiena siūloma pilkos, baltos ir žydros spalvų.

Naujasis „Google Pixel 7a“ veiks su „Tensor G2“ procesoriumi bei turės 8 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties. Žinoma, pirkėjus šis įrenginys pasieks su „Android 13“ operacinės sistemos versija, o „Google“ žada, kad saugumo atnaujinimus pateiks net penkerius metus.

Išmaniojo nugarėlėje – 64 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpinta pagrindinė kamera. Ji aprūpinta optiniu vaizdo stabilizavimu bei turi „Super Res Zoom“ galimybę, kuri leis priartinti iki 8 kartų. Antroje kamera – 13 MP plataus kampo objektyvas. Priekinėje „Pixel 7a“ dalyje – 13 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpinta asmenukių kamera.

Pranešama, jog šio išmaniojo telefono veikimą palaikys 4 385 mAh talpos baterija su 18W įkrovimo galimybe. „Google“ pasiūlė ir belaidžio įkrovimo galimybę, kurios sparta taip pat sieks 18W. „Pixel 7a“ kainuos nuo 490 eurų, tačiau informacijos apie jo pasirodymą Europoje – kol kas nėra.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas