Ką renkasi daugelis lietuvių: paaiškėjo, kurį ryšio operatorių rinkosi didžioji dalis lietuvių

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ ir toliau išlaiko lyderystę mobiliojo ryšio rinkoje, rodo Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) pirmojo šių metų ketvirčio ataskaita.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ką renkasi daugelis lietuvių: paaiškėjo, kurį ryšio operatorių rinkosi didžioji dalis lietuvių

Operatorius išlaikė didžiausią rinkos dalį ir pademonstravo didžiausią augimą paslaugų verslui segmente.

„Būtinųjų paslaugų kaina, tarp kurių ir mobilusis ryšis, šiuo metu yra vienas jautriausių klausimų šalyje. Siekiame užtikrinti, kad mūsų klientai gautų aukštos kokybės paslaugas už prieinamą kainą, todėl jau ne pirmą kartą ieškome sprendimų ir mažiname populiariausių planų kainas. Nuolat augantis mūsų klientų skaičius rodo, kad atliepiame klientų poreikius ir išlaikome jų pasitikėjimą“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

RRT ataskaitos duomenimis, didžiausias mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ pirmąjį 2023 m. ketvirtį išlaikė lyderio poziciją – vertinant aktyvių kalbinio ryšio SIM kortelių skaičių, jos sudarė net 45,9 proc. visos mobiliojo ryšio rinkos. Iš viso operatoriaus paslaugomis naudojasi daugiau nei 2 mln. klientų.

Verslo klientų segmentas augo sparčiausiai iš visų mobiliojo ryšio rinkos dalyvių. Pirmąjį šių metų ketvirtį verslo klientų buvo net 9,2 proc. didesnis lyginant su analogišku laikotarpiu pernai – pasiekė 254,2 tūkst. klientų.

Taip pat pirmąjį šių metų ketvirtį „Tele2“ klientai išnaršė daugiausiai mobiliųjų duomenų. RRT duomenimis, operatoriaus tinkle išsiųstų ir priimtų duomenų kiekis buvo didžiausias rinkoje ir siekė 113,1 tūkst. TB. Augimo tendencija šiame segmente išlieka – lyginant su 2022 m. pirmuoju ketvirčiu, augimas siekia net 18,5 proc.

Pastebimas augantis lietuvių susidomėjimas 5G ryšio technologija – tai lemia vis labiau demonstruojamos jo galimybės.

Operatorius prieš mėnesį klientams pademonstravo ir ateities penktosios kartos ryšio galimybes. „Tele2“ tinkle buvo užfiksuotas 5G greičio rekordas – sparta pasiekė rekordinį 4,45 Gbps greitį. Matavimai buvo atlikti 26 GHz dažnių juostoje, gavus specialų RRT leidimą.

Ryšio kokybės gerinimui „Tele2“ pirmąjį metų ketvirtį skyrė net 7,6 mln. eurų. Lėšos buvo nukreiptos į ryšio kokybės gerinimą ir 5G tinklo plėtrą.

Iš viso „Tele2“ tinkle šiuo metu veikia 1489 LTE stotys. Per pastarąjį ketvirtį buvo įrengta dar 10 stočių.

Lietuvos Respublikos Ryšių reguliavimo tarnybos elektroninių ryšių 2023 m. pirmojo ketvirčio ataskaitą rasite čia.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

5 komentarų

BITINAS

paprasta kaip du pirštus apmyžti. Kodėl pardavinėja vienkartines pakuotes? Ogi todėl kad padidintų klientų skaičių, nors mėnesį,savaitę ar 1 dieną pasinaudojus ir nepildžius tau gali dar ilgai skambinti. Tuo metu tu skaitaisi statistinis klientas.Taip tave gali dešimtis kartų priskaičiuoti. Tai marketingas, nors būti aukštesnėje vietoje, o klientai juk renkasi lyderius.

Ramūnas

Teledu reklama.
Virš 2 milijonų klientų, kai Lietuvoje tiek ir gyventojų 🫣
O kiek tada Bitė ir Telia ar Teledema turi?

Žeraldas

Nieko čia nuostabaus, kai nėra kitokio ryšio, belieka Tele2 . Mano miestely kitokio ryšio sužiburiu nerasi. Išskyrus visus lenkų ryšius ir tele2

Jonas

Iškur toki greitis, Telia siulo max 2gbp/sec švesolaidini, o tele2 5g 4.45gbp))) turiu 4g+ modema, bandžiau telia ir tele2 interneta, telia max 70mbp/sec, tele2 max 30mbp/sec. Kai greitis krenta su tele2 neimanoma žiureti video transliacija......

Jonui

Tamsta rašai jog pačio modemas palaiko Max 4g+ o čia rašoma apie 5g, akivaizdu jog su tokiu modemu nebus didelės spartos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas