Keisčiausias 2022 metų telefono pristatymas: prancūzų bendrovė pristatė įrenginį, kuris jau kažkur matytas

Lukas Snarskis

2022-12-28, 12:03

0 komentarų

„Wiko” vardas lietuviams greičiausiai nėra gerai žinomas. Nors reklaminėje medžiagoje sudaromas įspūdis, jog tai prancūzų gamintojas, iš tikrųjų tai nėra tiesa - kompaniją valdo Kinijos „Tinno Mobile”, o Prancūzijos akcentai tėra gudrus būdas parduoti tuos pačius kiniškus telefonus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Keisčiausias 2022 metų telefono pristatymas: prancūzų bendrovė pristatė įrenginį, kuris jau kažkur matytas

Kinų valdoma prancūzų bendrovė „Wiko“ pristatė naują savo išmanųjį telefoną „Wiko 5G“. Šią naujieną būtų galima įvertinti kaip keisčiausiu dalyku, kuris įvyko telefonų rinkoje šiemet. Nors gamintojas anksčiau fokusavosi Europos rinkoje, tačiau naujasis įrenginys yra skirtas Kinijai. Negana to, jis yra identiškas „Huawei“ bendrovės išleistam „Nova 9 SE“ modeliui. Vienintelis skirtumas – 5G palaikymas.

Kaip žinia, „Huawei Nova 9 SE“ veikia su „Qualcomm Snapdragon 695“ procesoriumi, tačiau „Huawei“ negali naudoti 5G modemų, kas negalioja „Wiko“. Ir tai yra didžiausias skirtumas tarp šių dviejų telefonų. Žinoma, „Wiko 5G“ turi kiek kitokį spalvinį įgyvendinimą, tačiau techniniai duomenys – identiški.

Naujasis „Wiko 5G“ pasižymi 6,78 colių įstrižainės LCD ekranu su Full HD+ raiška. Viršutinėje ekrano dalyje – nedidelis asmenukių kameros apskritimas, kur įmontuotas 16 MP raiškos vaizdo jutiklis. Kaip jau minėjome, išmanusis veikia su „Snapdragon 695“ procesoriumi bei turi 8 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB arba 256 GB vidinės atminties.

Išmaniojo telefono nugarėlėje – trys kameros. Pagrindinė jų aprūpinta 108 MP raiškos vaizdo jutikliu, o greta rasime 8 MP plataus kampo bei 2 MP makro sensorių. „Wiko 5G“ veikimą palaikys 4000 mAh talpos baterija su 66W greituoju įkrovimu. Dar viena įdomi detalė – čia mes rasime ir „Huawei“ sukurtą „HarmonyOS“ operacinę sistemą.

Pranešama, kad pigiausias išmaniojo telefono variantas kainuos nuo 269 eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas