„MediaTek“ pristatė naująjį „Helio G100“ mikroschemų rinkinį: pagrindinės savybės išlieka analogiškos kaip ir „Helio G90“, tačiau pasiūlys vieną svarbią naujovę

Lukas Snarskis

2024-08-08, 07:15

0 komentarų

Vienas pagrindinių išmaniųjų telefonų komponentų – juose naudojamas procesorius. Daugelis mūsų puikiai žino tokius gamintojus kaip „MediaTek“ ir „Qualcomm“, lustus savo įrenginiams kuria ir „Apple“ ar „Samsung“, o taip pat ir „Google“.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„MediaTek“ pristatė naująjį „Helio G100“ mikroschemų rinkinį: pagrindinės savybės išlieka analogiškos kaip ir „Helio G90“, tačiau pasiūlys vieną svarbią naujovę

Mes jau rašėme apie neseniai debiutavusį „Tecno Camon 30S Pro“ išmanųjį telefoną. Šis įrenginys tapo pirmuoju, kuris veiks su „MediaTek Helio G100“ mikroschemų rinkiniu. Įdomu tai, kad jis oficialiai pristatytas tik dabar, praėjus daugiau nei savaitei po pirmojo telefono išleidimo.

Išsamios specifikacijos, kuriomis pasidalijo „Mediatek“, atskleidžia, kad „Helio G100“ yra beveik identiškas „Helio G99“, jeigu žvelgsime į procesorių ir vaizdo plokštę. Žymiausias pokytis - pridėtas 200 MP pagrindinių kamerų palaikymas.

„Mediatek G100“ turi aštuonių branduolių procesorių su dviem 2,2 GHz „Cortex-A76“ branduoliais ir šešiais 2,0 GHz „Cortex-A55“ blokais. Naudojama LPDDR4X operatyvioji (RAM) atmintis ir UFS 2.2 saugykla, o maksimali ekrano raiška yra 2 520 x 1 080 taškų.

„Helio G99“ yra populiarus pasirinkimas LTE rinkose vidutinės klasės įrenginiams, nes jo kaina yra mažesnė nei panašaus našumo „Dimensity“ mikroschemų rinkinių. Suprantama, kad nuo 2022 metų kameros evoliucionavo, todėl „MediaTek Helio G100“ dabar palaiko 200 MP pavienes kameras. Jis taip pat leidžia 16 + 16 MP dvigubą fotografavimą ir 32 MP vaizdo įrašymą @ 30 kadrų per sekundę, tačiau šios funkcijos jau buvo G99.

Naujajame luste taip pat įdiegtas vadinamasis „lifto režimas“, kuris žada greitai atkurti mobilųjį ryšį išėjus iš neaprėpiamų erdvių, pavyzdžiui, tunelių ar liftų. Jis palaiko dvi 4G SIM korteles su „VoLTE“ ir „ViLTE“.

Akivaizdu, kad „Mediatek“ jau tiekia „Helio G100“ klientams, todėl galime tikėtis, kad artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais pamatysime daugiau telefonų su juo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas