Mobilios fotografijos revoliucija – jau netrukus: „Xiaomi“ oficialiai patvirtino, kada pasirodys naujasis bendrovės flagmanas

Lukas Snarskis

2023-04-12, 10:06

0 komentarų

Technologijų kompanija „Xiaomi“ dar vasario pabaigoje pademonstravo „Xiaomi 13“ serijos išmaniuosius telefonus, kurie jau kuris laikas prieinami ir lietuviams. Tačiau karščiausia metų naujiena – dar nepristatyta.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Mobilios fotografijos revoliucija – jau netrukus: „Xiaomi“ oficialiai patvirtino, kada pasirodys naujasis bendrovės flagmanas

Internete jau kuris laikas kalbama apie naujuosius „Xiaomi 13 Ultra“ išmanųjį telefoną, kuris išsiskirs savo kamerų galimybėmis. Šiandien, paaiškėjo, kada išvysime šio flagmano pristatymą. „Xiaomi“ atstovai paskelbė, kad spaudos konferencija bus surengta jau balandžio 18 dieną.

Socialiniame tinkle „Twitter“ buvo pasidalinta pranešimu, jog „Xiaomi 13 Ultra“ pristatymas įvyks jau balandžio 18 dieną, o renginio pradžia – 14:00 val. Lietuvos laiku. Kaip ir įprasta, visą naujausią informaciją iš šios spaudos konferencijos rasite ir mūsų portale.

Jau žinoma, jog „Xiaomi“ bendradarbiavo su „Leica“, kad pasiūlytų geriausias fotografavimo galimybes šiame telefone. Išmanusis telefonas naudos naują „Leica Vario Summicron“ objektyvą, o pagrindinė „Xiaomi 13 Ultra“ kamera pasižymės f/1.8 diafragma. Čia bus naudojamas 1 colio sensorius, o greta rasime dar tris kameras su 50 MP raiškos vaizdo jutikliais. Vienas jų bus plataus kampo, antrasis teleobjektyvas su 3x priartinimo galimybe, o trečiasis – periskopinis teleobjektyvas.

Priminsime, kad dar vakar internete pasirodė ir pirmieji maketai, kurie atskleidžia naujojo „Xiaomi“ flagmano dizaino ypatumus. Kaip galite matyti iš tekste esančių nuotraukų, įrenginys turės didžiulį kamerų apskritimą nugarėlėje. Tai kažkiek primena „Xiaomi 12S Ultra“ sprendimą, tačiau šįsyk turėtų būti panaudotas kiek paprastesnis dizainas.

Naujojo „Xiaomi 13 Ultra“ flagmano vizualizacija


Remiantis naujausia informacija, išmaniojo telefono matmenys sieks 163,2 x 74,6 x 9,57 mm, tačiau šie rodmenys pateikiami be kamerų iškilimo. „Xiaomi 13 Ultra“ modelio storis su kamerų iškilimu turėtų siekti net 15,61 mm. Palyginimui, „12S Ultra“ modelis be kamerų iškilimo buvo 9,1 mm, o su juo – 13,5 mm storio.

Naujasis „Xiaomi 13 Ultra“ turėtų pasiūlyti itin aukštos kokybės ekraną su 2K raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Tikėtina, kad dažnis bus parenkamas, atsižvelgiant į tai, kokie veiksmai atliekami su telefonu, o tai padės papildomai sutaupyti baterijos energijos. „Xiaomi“ šiam modeliui ketina panaudoti ir IP68 sertifikatu aprūpintą korpusą, o taip pat įmontuos stereo garsiakalbius bei NFC lustą.

Pranešama, jog pigiausias „Xiaomi 13 Ultra“ išmaniojo telefono modelis turės 8 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB vidinės atminties, o jo kaina Kinijoje prasidės nuo 916 JAV dolerių, kas yra maždaug 841 eurai. Palyginimui, praėjusiais metais pristatytas „12S Ultra“ variantas kainavo maždaug 40 eurų daugiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas