„Nokia“ ketina pasiūlyti telefonus, kokių nesiūlo daugelis kitų gamintojų: bendrovė paskelbė apie naują strategijos dalį, tai turėtų patikti daugeliui

Arnas Balčiūnas

2023-07-25, 07:16

0 komentarų

„Nokia“ paskelbė apie planus pradėti pardavinėti atnaujintus telefonus kaip savo aplinkos tvarumo strategijos dalį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nokia“ ketina pasiūlyti telefonus, kokių nesiūlo daugelis kitų gamintojų: bendrovė paskelbė apie naują strategijos dalį, tai turėtų patikti daugeliui

Išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių prekės ženklą „Nokia“ valdanti bendrovė „HMD Global“ neseniai paskelbė 2023 m. tvarumo pažangos ataskaitą. Ataskaitoje aprašomos kai kurios priemonės, kurių bendrovė ėmėsi siekdama pagerinti savo tvarumo profilį. Be besiplečiančios medžių sodinimo kampanijos, bendrovė dabar naudos „Nokia“ telefonų perpardavimą.

Siekdama tvarumo, „Nokia“ iš savo išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių paketo išėmė daugybę priedų. Įkrovimo blokai ir laidinės ausinės yra du labiausiai matomi trūkumai, o prekės ženklas ir toliau skatina kitas tvarumo iniciatyvas.

HMD pranešė, kad iki šiol pasodino daugiau nei 418 000 medžių, o ši iniciatyva plinta ir kitose šalyse. Medžių sodinimo kampanija yra „HMD Global“ ir „Ecology“ partnerystės dalis.

„Nokia“ yra pelniusi keletą apdovanojimų, įskaitant „Ecovardis Platinum Award 2023“, skirtą geriausioms įmonėms visame pasaulyje, turinčioms puikią tvarumo praktiką. Perdirbus senus „Nokia“ telefonus, vartotojai galės įsigyti naudotus įrenginius JK ir Vokietijoje. „Nokia“ taip pat planuoja išplėsti perdirbimo programą į kitas rinkas. Tai leis klientams pigiau įsigyti naudotus, bet patvarius „Nokia“ telefonus.

Be to, HMD taip pat paaukos grąžintus ir atnaujintus telefonus labdarai, kad jie nepatektų į sąvartynus. Bendrovė padovanojo apie 700 telefonų skaitmeninių galimybių stokojantiems žmonėms. Bendrovė taip pat padėjo iš upių išvežti iki 3,5 tonos plastiko.

„HMD Global“ iniciatyva atnaujinti ir parduoti naudotus „Nokia“ telefonus šiuo metu yra susieta su jos veikla Europoje. „Nokia“ ir toliau išlaiko tvirtą poziciją Europos rinkoje, tačiau kai kuriose kitose rinkose ji silpsta. Dėl to bus įdomu pamatyti, kaip „HMD Global“ išplės šią iniciatyvą, kad apimtų kitas rinkas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas