„Samsung“ ženkliai patobulino savo naujus procesorius: grafikos sparta padvigubėjo, tačiau vis tiek nusileidžia „Qualcomm“ sukurtiems mikroschemų rinkiniams

MiTech.lt

2024-01-21, 17:00

0 komentarų

Šios dienos daugelis laukė su nekantrumu. Prieš keletą dienų oficialiai debiutavo vieni geidžiamiausių telefonų rinkoje: „Galaxy S24“ , „Galaxy S24+“ ir flagmanas „Galaxy S24 Ultra“, su kuriais „Samsung“ įžengė į naują dirbtinio intelekto erą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ ženkliai patobulino savo naujus procesorius: grafikos sparta padvigubėjo, tačiau vis tiek nusileidžia „Qualcomm“ sukurtiems mikroschemų rinkiniams

„Samsung“ atskleidė naują „Galaxy S24“ išmaniųjų telefonų seriją ir daugelyje regionų daugelyje šiuose telefonuose bus naudojamas naujasis „Exynos 2400“ sisteminis lustas. Reikėtų paminėti, kad „Samsung S24 Ultra“ išmaniajame telefone bus naudojamas tik „Qualcomm Snapdragon 8 Gen3“ lustas, bet žemesnės pakopos modeliuose, priklausomai nuo regiono, bus naudojami „Qualcomm“ arba „Samsung“ lustai.

Savo naujajam „Exynos 2400“ sisteminiam lustui pagaminti „Samsung“ naudos savo 4 nm LPP+ litografiją. Be to, procesoriuje bus naujesni ARM procesoriaus branduoliai ir naujas „Xclipse“ grafikos komponentas. Kaip ir jo pirmtakas, „Samsung Xclipse“ grafinis blokas pagrįstas AMD RDNA grafikos architektūra. Tiksliau, 2400 bus naudojamas „Xclipse 940 RDNA 3“ pagrįstas grafikos procesorius.

„X“ negativeonehero paskelbė pirmuosius „Samsung Exynos 2400“ grafikos testų duomenis. Naujasis grafikos lustas yra du kartus spartesnis už „Exynos 2200“, todėl nauja grafika šiek tiek lenkia „Apple A17 PRO“ silicį. Nepaisant šio didžiulio našumo padidėjimo, „Samsung“ grafikos sprendimas vis dar atsilieka nuo „Qualcomm Snapdragon 8 Gen3“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas