„Xiaomi“ paruošė specialaus leidimo „Xiaomi 14“ serijos flagmanus ir naujausią laikrodį: bendrovės produktai pasipuoš naujojo elektromobilio spalvomis

Lukas Snarskis

2023-12-30, 16:46

0 komentarų

Kinijos milžinė „Xiaomi“ yra puikiai žinoma dėl savo kuriamų išmaniųjų telefonų ar kitų smulkios elektronikos produktų, kurie yra populiarūs visame pasaulyje. Dar visai neseniai bendrovė žengė ir į visiškai naujus vandenis bei oficialiai pristatė pirmąjį savo elektrinį automobilį, kuris bus žinomas kaip „Xiaomi SU7“.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Xiaomi“ paruošė specialaus leidimo „Xiaomi 14“ serijos flagmanus ir naujausią laikrodį: bendrovės produktai pasipuoš naujojo elektromobilio spalvomis

Pirmasis „Xiaomi“ elektromobilis turės dvi skirtingas versijas, o galingiausia jų pasiūlys 101 kWh baterijas su CATL elementais bei 875 V įkrovimo įtampa. Keturiais varomais ratais aprūpintas modelis pasiūlys 495 kW galią, kuri leis nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėti vos per 2,78 sekundės, o nuvažiuojamas atstumas siekia 800 kilometrų. Tačiau tai dar ne viskas.

Kinijos technologijų milžinė ruošiasi išleisti specialius „Xiaomi 14“ ir „Xiaomi 14 Pro“ išmaniųjų telefonų bei „Watch S3“ išmaniojo laikrodžio versijas. Pranešama, jog „Xiaomi“ ketina pasiūlyti šiuos produktus su tokiais spalviniais pasirinkimais kaip ir pirmasis bendrovės elektromobilis.

„Xiaomi 14“ serijos išmanieji, o taip pat ir „Watch S3“ laikrodis, bus prieinami mėlynos ir žalios spalvų, kurios puikiai derės prie naujojo „Xiaomi SU7“ elektrinio automobilio. Tiesa, bent jau kol kas šie modeliai bus prieinami tik Kinijos rinkoje. Vertėtų pastebėti, jog kol kas nėra žinoma ar pirmasis „Xiaomi“ automobilis apskritai pasieks Europą.

Priminsime, jog pirmasis „Xiaomi“ elektrinis automobilis bus siūlomas dviejų skirtingų konfigūracijų – pigesnis modelis bus žinomas kaip „Xiaomi SU7“, o keturiais varomais ratais aprūpintas variantas – „Xiaomi SU7 Max“. Bazinis variantas turės galinius varomuosius ratus bei naudos „Xiaomi“ sukurtą V6 variklį, kurio galia siekia 220 kW, o sukimo momentas – 400 Nm. Nuo 0 iki 100 km/h jis galės įsibėgėti per 5,28 sekundės. „Xiaomi SU7“ naudos 73,6 kWh talpos akumuliatorius, kurie leis įveikti maždaug 668 kilometrų.

„Xiaomi SU7 Max“ elektromobilis bus aprūpintas dviem varikliais, o jų bendra galia sieks 495 kW, o sukimo momentas – 838 Nm. Kaip jau minėjome, šis variantas galės nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėti vos per 2,78 sekundės, o maksimalus automobilio greitis sieks 265 km/val. Gamintojo teigimu, nuo 0 iki 200 km/h įsibėgėti pavyks per maždaug 10,67 sekundės.

Gamintojo teigimu, vos 10 minučių baterijos įkrovimas leis įveikti maždaug 390 kilometrų, o tokių rezultatų negali pasiūlyti net ir JAV elektromobilių milžinės „Tesla“ flagmanas „Model S Plaid“. „Xiaomi SU7“ su 5 minučių įkrova įveiks 220 kilometrų, o 15 minučių įkrovimas suteiks galimybę nuvažiuoti net 510 kilometrų.

Plačiau apie „Xiaomi SU7“ elektromobilio specifikacijas galite skaityti paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas