„Xiaomi“ telefonai gali sulaukti dar neregėtų pasikeitimų: jau netrukus gali įvykti dar prieš dešimtmetį svarstyti pokyčiai

„Google“ kuriama ir plėtojama „Android“ operacinė sistema yra populiariausia mobilioji platforma. Šį sprendimą naudoja daugelis išmaniųjų telefonų gamintojų, tačiau netrukus situacija gali pasikeisti.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Xiaomi“ telefonai gali sulaukti dar neregėtų pasikeitimų: jau netrukus gali įvykti dar prieš dešimtmetį svarstyti pokyčiai

Kinijos milžinė „Xiaomi“ dar labai seniai planavo kurti savo operacinę sistemą, tačiau prieš dešimtmetį atsiradusios kalbos taip ir nutilo. Iki šiandien, kuomet pasirodė pirmoji MIOS operacinės sistemos nuotrauka.

Pirmosios kalbos apie „Xiaomi“ kuriamą operacinę sistemą buvo pasirodžiusios dar 2013 metais, o tuomet buvo tikimasi, kad ji debiutuos kartu su „Xiaomi Mi 4“ serijos išmaniaisiais telefonais. Nesunku nuspėti, kad tai taip niekada ir neįvyko. Visi bendrovės įrenginiai iki šiol naudoja MIUI vartotojo sąsają, kuri sukurta pagal „Android“ operacinę sistemą ir iki šiol nebuvo jokių ženklų apie galimus pokyčius.

Vis dėlto, netrukus viskas gali pasikeisti. Internete pasirodė pirmoji MIOS operacinės sistemos nuotrauka, kuri sufleruoja, jog „Xiaomi“ galimai pradėjo savo platformos kūrimo darbus. Negana to, jie jau dabar gali būti ganėtinai pažengusioje stadijoje. Nuotraukoje matomi skaičiai sufleruoja, jog matomas platformos vaizdas buvo prieinamas dar praėjusį metų lapkričio 5 dieną.

Nutekėjusi nuotrauka rodo, jog „Xiaomi“ jau kuris laikas ruošia naują operacinę sistemą, tačiau net neabejojama, kad kažkokios oficialios informacijos gali tekti laukti pakankamai ilgai. Kol kas nėra jokios informacijos kuo galėtų nustebinti naujoji MIOS operacinė sistema, tačiau būtų įdomu išvysti kuo gali virsti kalbos, kurios pirmąsyk prasidėjo prieš kone dešimt metų.

Jeigu „Xiaomi“ išties kuria savo operacinę sistemą – toks sprendimas neturėtų labai stebinti. „Huawei“ jau ne vienerius metus plėtoja savo sukurtą „HarmonyOS“ platformą, o dar vieno Kinijos gamintojo noras atsiriboti nuo „Android“ bei sukurti savo sprendimą neturėtų būti didelė staigmena. Tokius veiksmus galėjo paskatinti ir besitęsiantis konfliktas tarp Kinijos ir JAV, o nuosavo operacinė sistema būtų savotiškas saugumo garantas.

Kaip bebūtų, MIOS platforma, net jei ir išties kada nors debiutuos, neturėtų ženkliai skirtis nuo MIUI vartotojo sąsajos, kuri yra įprasta daugeliui „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų savininkų.

4 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas