„Xiaomi“ telefonų savininkai tiesiog pasiuto: su naujausiu atnaujinimu sulaukė nemalonios staigmenos iš gamintojo

Arnas Balčiūnas

2023-04-17, 07:45

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų gamintojai dažnai yra kritikuojami dėl papildomų programėlių, kurios yra įdiegiamos į visiškai naujus įrenginius. Ir nors per pastaruosius metus situacija gerokai pasikeitė, tačiau ne visos bendrovės reaguoja į naudotojų kritiką.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Xiaomi“ telefonų savininkai tiesiog pasiuto: su naujausiu atnaujinimu sulaukė nemalonios staigmenos iš gamintojo

Tarp gamintojų, kurie vartotojams įrašo daugiausiai įvairių programėlių – „Xiaomi“. Kompanijos telefonuose naudojama MIUI vartotojo sąsaja niekada negarsėjo savo tvarka, o naujausi atradimai nustebins net ir daug mačiusius. Pasirodo, jog „Xiaomi“ į kai kuriuos savo telefonus iškart įdiegia net tris naršykles, o kai kurių jų – negalima pašalinti.

Kaip skelbia „MIUI Polska“ žurnalistas Kacperas Skrzypekas, kai kuriems „Xiaomi“ telefonams skirtose MIUI vartotojo sąsajos versijose yra įdiegiamos net trys naršyklės – tai „Google Chrome“, „Mi Browser“, o taip pat ir „Opera“.

Teigiama, kad buvo išbandyta net 20 skirtingų MIUI versijų, kurios skirtos įvairiems „Xiaomi“ telefonams ir paaiškėjo, kad „Opera“ naršyklė atsiranda kai kuriuose pasaulinei rinkoje, o taip pat ir Indijos rinkai skirtuose įrenginiuose. Į šį pranešimą socialiniame tinkle „Twitter“ netrukus sureagavo ir „Xiaomi“ telefonų savininkai, kurie pradėjo dalintis nuotraukomis, patvirtinančiomis tokius pranešimus.

Negana to, pasirodo, jog įdiegtą „Opera“ programėlę gali pašalinti ne visi norintis. K.Skrzypekas pridūrė, kad „Opera“ yra pašalinama globaliai rinkai skirtuose įrenginiuose, tačiau jeigu telefonas skirtas Indijos rinkai – jos pašalinti nepavyks. Tiesa, bendras naršyklių skaičius Indijos rinkai yra tik dvi, nes „Mi Browser“ buvo uždrausta šalies vyriausybės.

Pranešama, kad „Opera“ naršyklė buvo pastebėta įvairiuose „Xiaomi“ išmaniuose telefonuose – tarp jų patenka „Xiaomi Mi 11X“, „Xiaomi 11T Pro“ ar „Xiaomi 12 Pro“. Tiesa, daugeliu atveju tai buvo Indijos rinkai skirti modeliai, o ne Europai. Kaip bebūtų, tai gali būti blogas ženklas daugeliui, kadangi Kinijos milžinė analogišką žingsnį gali žengti ir kituose regionuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas