„Xiaomi“ telefonų savininkams gali tekti prisitaikyti prie netikėtų pokyčių: jau netrukus gali įvykti dešimtmečius svarstyti pokyčiai, kurie nustebins daugelį

Lukas Snarskis

2023-10-10, 07:45

3 komentarai (-ų)

„Google“ kuriama ir plėtojama „Android“ operacinė sistema yra populiariausia mobilioji platforma. Šį sprendimą naudoja daugelis išmaniųjų telefonų gamintojų, tačiau netrukus situacija gali pasikeisti.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Xiaomi“ telefonų savininkams gali tekti prisitaikyti prie netikėtų pokyčių: jau netrukus gali įvykti dešimtmečius svarstyti pokyčiai, kurie nustebins daugelį

Kinijos milžinė „Xiaomi“ dar labai seniai planavo kurti savo operacinę sistemą, tačiau prieš dešimtmetį atsiradusios kalbos taip ir nutilo. Nuo pat 2010 metų bendrovė savo įrenginiuose naudoja MIUI vartotojo sąsają, kuri sukurta pagal „Android“ operacinę sistemą.

Tačiau situacija netrukus gali pasikeisti. „Xiaomi“ jau visai netrukus gali pakeisti savo simboliu tapusią MIUI vartotojo sąsają į visiškai naują – „MiOS“. Dar šių metų pradžioje buvo pasirodę pranešimų, jog tai gali būti visiškai nauja operacinė sistema, tačiau iki šiol išlieka neaišku ar tai išties virs realybe ar tai bus tik gerokai atnaujinta vartotojo sąsaja.

Jeigu „Xiaomi“ išties kuria savo operacinę sistemą – toks sprendimas neturėtų labai stebinti. „Huawei“ jau ne vienerius metus plėtoja savo sukurtą „HarmonyOS“ platformą, o dar vieno Kinijos gamintojo noras atsiriboti nuo „Android“ bei sukurti savo sprendimą neturėtų būti didelė staigmena. Tokius veiksmus galėjo paskatinti ir besitęsiantis konfliktas tarp Kinijos ir JAV, o nuosavo operacinė sistema būtų savotiškas saugumo garantas.

Kaip bebūtų, „MiOS“ platforma, net jei ir išties kada nors debiutuos, neturėtų ženkliai skirtis nuo MIUI vartotojo sąsajos, kuri yra įprasta daugeliui „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų savininkų. Tiesa, verta pastebėti, jog Kinijos milžinės vadovai jau įregistravo „MiOS“ prekinį ženklą, o taip pat ir kinišką domeną. Kai kurių šaltinių teigimu, naujoji platforma jau yra testuojama Kinijoje.

Verta prisiminti, jog pirmosios kalbos apie „Xiaomi“ kuriamą operacinę sistemą buvo pasirodžiusios dar 2013 metais, o tuomet buvo tikimasi, kad ji debiutuos kartu su „Xiaomi Mi 4“ serijos išmaniaisiais telefonais. Nesunku nuspėti, kad tai taip niekada ir neįvyko. Visi bendrovės įrenginiai iki šiol naudoja MIUI vartotojo sąsają, kuri sukurta pagal „Android“ operacinę sistemą ir iki šiol nebuvo jokių ženklų apie galimus pokyčius.

3 komentarų

Jonas

O gal laikas jungtis su Huawei Xiomi? Nes po vieną silpni, o kartu jau jėga... Ir JAV liks už borto su savo Windows, Android bei OES... Taip ir toliau - tebūnie tikroji demokratija, o ne demokratija pgl JAV! ;)

Jonas

O kam Huawei jungtis su sudu kruva. Huawei telefonai numeris 1 buvo savo laiku. Xiaomi kinietiskas slamstas, bandziau suteikt sansa pora kartu, bet teko ismest telefonus

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas