Kankinatės įkraudami savo telefoną? Patarimai kaip išspręsti visas įkrovimo problemas

Kankinatės įkraudami savo telefoną? Patarimai kaip išspręsti visas įkrovimo problemas

Viena opiausių išmaniųjų telefonų problemų – jų baterijos. Pilno įkrovimo daugeliui nepakanka vienai dienai, įrenginys kraunasi per lėtai, o treti skundžiasi, jog jų turimas modelis nepalaiko belaidžio įkrovimo. Šių problemų niekas taip paprastai neišspręs, tačiau dar viena problema – gerokai sulėtėjęs įkrovimas arba jeigu jis visai nebevyksta.

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų yra susidūręs su vienokiomis ar kitokiomis išmaniojo telefono įkrovimo problemomis. Ką tada daryti, paklausite Jūs. Prieš priimant sprendimą keisti savo turimo įrenginio bateriją arba įsigyti naują telefoną, galima atlikti nemažai veiksmų, kurie gali išspręsti įkrovimo problemas. Šiandien siūlome pažvelgti į galimus sprendimo variantus.

Išvalykite USB lizdą nuo nešvarumų

Pirmasis ir pats paprasčiausias patarimas – patikrinti ar Jūsų USB lizdas nėra prikaupęs įvairiausių nešvarumų. Jeigu dažnai nešiojate savo telefoną kelnių kišenėje, o tai yra labai realu, galbūt prisikaupė įvairiausių pūkų ar kitų nešvarumų. Tokiu atveju išjunkite savo įrenginį ir pabandykite išvalyti visus nešvarumus su smulkiu pagaliuku ar pan.

Šiam procesui galite panaudoti ir kažką, kas gali pūsti orą. Ar tai būtų šaltą orą pučiantis plaukų džiovintuvas, pompa kamuoliams ar čiužiniui pripūsti ar kiti panašūs daiktai. Svarbiausia – įsitikinti, jog Jūsų USB lizdas netapo nešvarumų saugykla.

Pakeiskite naudojamą įkrovimo laidą

Viena labiausiai pažeidžiamų įkrovimo proceso dalių – įkrovimo laidas. Laidus reikia prižiūrėti, o juos pažeisti itin paprasta, ypatingai jeigu naudojatės „iPhone“. Jeigu su Jūsų naudojamu kabeliu telefonas pradėjo krautis labai lėtai arba visai nesikrauna – išbandykite naują.

Taip pat, rekomenduojame naudoti originalų, su telefonu gautą, laidą, kuris geriausiai atitinka Jūsų turimo įrenginius. Jeigu tokio neturite – įsigykite naują.

Pakeiskite įkrovimo blokelį

Jeigu USB laidas nėra problema – įsitikinkite, jog įkrovimo blokelis yra tinkamas ar nepažeistas. Galbūt Jūsų kabelis ne pilnai įsitvirtina blokelyje, o galbūt jis yra visai netinkamas Jūsų telefonui. Tokių blokelių, daugelis mūsų, turime ne vieną, todėl patikrinkite su keliais skirtingais, galbūt tai bus problema.

Nekraukite pavojingomis sąlygomis

Galbūt Jums tai pasirodys juokinga, tačiau tai gali pridaryti didelių problemų. Venkite krauti išmanųjį telefoną ten kur yra vandens ar kitų nešvarumų. Kontaktas su pašaliniais objektais gali padaryti didžiulę žalą, o retesniais atvejais – visai sunaikinti Jūsų išmanųjį telefoną. Būkite atsargūs.

Nekraukite pasitelkiant kompiuterį

Tai, jog įkrovimas pasitelkiant kompiuterį ar kitą panašų įrenginį vyksta lėčiau – menka paslaptis. Norint pasiekti greičiausių rezultatų – visuomet geriausia įkrauti telefoną naudojant tiesioginį elektros šaltinį.

Kompiuteris gali lemti ne tik lėtesnį įkrovimą, tačiau ir visišką jo nesikrovimą. Žinoma, naujausi kompiuteriai turi įvairių jungčių, kurios palaiko greitąjį įkrovimą, tačiau tikrai ne visi.

Atnaujinkite programinę įrangą arba įsirašykite senesnę versiją

Deja, tačiau atnaujinimai kartais gali būti kai kurių telefonų problema. Jeigu po atnaujinimo Jūsų įrenginys kraunasi lėčiau – pabandykite įsirašyti senesnę versiją. Jeigu turite dar neįdiegtą naujinį – pabandykite įsirašyti jį.

Kartais lėtesnio nei įprasta krovimosi priežastis gali būti programinės įrangos klaidos, todėl reikėtų ištestuoti ir šį variantą.

Išjunkite intensyviai naudojamas programėles

Krauti telefoną ir naudoti daug resursų reikalaujančias programėles – nėra geriausias variantas. Kai kurie procesai reikalauja nemažai energijos ir gali gerokai pristabdyti Jūsų įrenginio įkrovimą. Taigi, jeigu Jūsų telefonas kraunasi lėčiau, o Jūs tuo pačiu metu dar žaidžiate žaidimus – rekomenduojame padaryti pauzę ir leisti įrenginiui krautis.

Gerai, pakeiskite bateriją

Jeigu niekas iš aukščiau paminėtų variantų nepadeda – laikas susimąstyti apie baterijos keitimą arba kreiptis į specialistus, jog įvertintų ar nebus kokių nors baterijos pažeidimų. Žinoma, paprasčiausias būdas – pasikeisti telefoną į naują, tačiau tai tikrai nėra vienintelis problemos sprendimo būdas.

O kaip baterijos problemas sprendžiate Jūs? Ar dažnai su jomis susiduriate? Pasidalinkite savo patirtimi komentaruose.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas