Telefonas, kurį „Sony” užmiršo, netrukus pasieks rinką: kas tai per įrenginys?

Ignas Petrikonis

2021-01-22, 18:05 (atnaujinta 2021-04-27, 00:43)

0 komentarų
Telefonas, kurį „Sony” užmiršo, netrukus pasieks rinką: kas tai per įrenginys?

„Sony”, beveik prieš metus anonsuodama savo flagmaną, „Xperia 1 II”, užsiminė ir apie ypač išskirtinę jo versiją - „Xperia Pro”. Kaip ir planuota, „Xperia 1 II” prekyboje pasirodė po poros mėnesių, o kalbos apie „Pro” ženklelį dėvintį jo brolį ėmė ir nutilo. Kadangi šis modelis turėjo būti skirtas itin ribotai auditorijai, visi pagalvojo, jog „Sony” tiesiog nužudė šį projektą ir resursus skyrė kitiems įrenginiams. Deja, panašu, jog tai nėra tiesa.

„Sony” serveryje entuziastai netikėtai aptiko „Xperia Pro” skirtus programinės įrangos failus, kas rodo, kas produktas netrukus turėtų pasirodyti rinkoje.

Tai kuo tas ypatingas „Sony Xperia Pro”? Visų pirma, šis išmanusis skirtas labai siauram vartotojų ratui. Tiksliau profesonaliems fotografams ar operatoriams, naudojantiems „Sony Alpha” fotoaparatus. Šis telefonas, kitaip nei „Xperia 1 II”, turi specialią HDMI jungtį, dėl kurios jis tampa puikiu kameros vaizdo monitoriumi, galinčiu realistiškai perteikti net 4K rezoliucijos vaizdą.

„Xperia Pro” taip pat gali pasigirti net keturiomis 5G milimetrinių bangų antenomis, padedančiomis realiu laiku transliuoti kameros filmuojamą itin aukštos kokybės vaizdą. Tuo metu „Xperia 1 II” turi tik sub-6Hz 5G dažnio palaikymą, kuris duomenis perduoti leidžia tik šiek tiek greičiau nei naujausios kartos 4G. Na ir paskutinis skirtumas - tvirtesnis ir masyvesnis korpusas, atsparus vandeniui ir dulkėms, ir turintis specialų konfigūruojamą mygtuką, galintį paleisti užprogramuotą aplikaciją.

Sutikime, tikrai nestandartinis telefonas. Tačiau yra viena problema - kad ir kada „Xperia Pro” pasirodytų prekyboje, šio modelio greičiausiai laukia sunkūs laikai. „Xperia 1 III” pasirodymas jau visai už kampo, kas „Pro” terminu paženklintą įrenginį pastatys į labai nepatogią padėtį - juk vidumi „Xperia Pro” iš esmės yra tas pats „Xperia 1 II”, kas jam sunkiai leis kautis su šiųmečiu jo įpėdiniu. Juo labiau, kai dar pernai patikimas šaltinis atskleidė, jog „Xperia Pro” kainuos maždaug 250 eurų brangiau už „Xperia 1 II”, kas telefono kainą išpūs iki sunkiai suvokiamų 1450 eurų. Tiesa, neatmetamame galimybės, jog „Sony” dėl tokio didelio vėlavimo bus linkusi šį išskirtinį produktą šiek tiek pigiau.

Nors šiuo metu neaišku, kada tiksliai ir kuriose rinkose „Xperia Pro” turėtų pasirodyti, bet spėjama, kad jis bus skirtas tik JAV, nes tik šioje šalyje yra plačiai išvystyta milimetrinių bangų 5G ryšio standarto infrastruktūra, kuriai tinkamas antenas šis telefonas pateikia kaip vieną didžiausių privalumų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas