Netikėta žinia: „Apple” automobilį gamins lietuviams puikiai žinomas televizorių ir šaldytuvų gamintojas

Ignas Petrikonis

2021-04-14, 13:20 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
Netikėta žinia: „Apple” automobilį gamins lietuviams puikiai žinomas televizorių ir šaldytuvų gamintojas

Prieš porą mėnesių internetiniai portalai lūžo nuo žinių apie tai, kad „Apple” buvo arti susitarimo dėl nuosavo automobilio gamybos su „Hyundai” valdoma „Kia”. Deja, derybos paskutinę minutę buvo nutrauktos, o Kupertino milžinė nusitaikė į „Nissan”. Deja, ši japonų milžinė pasiūlymą atmetė dėl jai ir kitiems automobilių pramonės milžinams kylančios baimės prarasti veidą ir tapti žinomais tik kaip „Apple automobilių surinkėjais”. Visgi „Apple” ginklų tikrai nesiruošė sudėti ir, panašu, kad partnerį visgi surado - juo galimai taps daugelio lietuvių namuose randamos buitinės technikos ir elektronikos gamintojas LG.

Tiesa, šioje vietoje reikėtų kai ką patikslinti - „LG” ir Kanados automobilių komponentų gamintojas „Magna International” jau kurį laiką turi bendrą įmonę, pavadinimu „LG Magna Electronics Powertrain”. Sklinda gandai, jog „Apple” ruošiasi pasirašyti susitarimą būtent su šia įmone.

Skelbiama, jog „LG Magna Electronics Powertrain” yra labai arti susitarimu su „Apple”, pagal kurį ji taptų atsakinga už masinę Kupertino gigantės automobilių gamybą, Maža to, pasak šaltinių tariamasi dėl įspūdingai didelių kiekių, kas rodo, jog „Apple” į šį produktą žiūri labai rimtai ir tikisi didelės sėkmės.

Kol kas sutartis tarp abiejų bendrovių dar nėra pasirašyta, bet derinamos jau tik paskutinės detalės, tad apie bendradarbiavimo pradžią turėtume išgirsti jau visai netrukus. Manoma, jog LG kaip partnerė buvo pasirinkta todėl, kad turi daugybę dukterinių kompanijų ir partnerių, kurie padės užtikrinti stabilią sudėtingų komponentų tiekimo grandinę ir nenutrūkstamą „Apple” automobilių gamybą.

Kada nuo konvejerio turėtų nuriedėti pirmieji „Apple Car” egzemplioriai? Internete buvo pasirodę pranešimų, kad „Apple” labai sparčiai vysto savo autonominių automobilių technologijas ir netgi planuoja jau 2024 metais išleisti keleivinę transporto priemonę, paremtą pačios bendrovės sukurtomis itin pažangiomis baterijomis. Deja, analitikai nėra tokie optimistiški ir mano, kad tokio produkto debiutas įvykti galėtų tik maždaug 2028 metais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas