Norvegai ir toliau stebina visą pasaulį: vidaus degimo varikliai artėja prie visiško išnykimo, „Tesla“ fiksuoja dar neregėtus rezultatus

Norvegijoje jau kuris laikas yra parduodama daugiau elektrinių automobilių nei tų, kurie aprūpinti vidaus degimo varikliais. Tačiau kovo mėnesį užfiksuoti rezultatai nustebins net ir visko mačiusius.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Norvegai ir toliau stebina visą pasaulį: vidaus degimo varikliai artėja prie visiško išnykimo, „Tesla“ fiksuoja dar neregėtus rezultatus

Kovo mėnesį Norvegijoje buvo užregistruotas rekordinis skaičius elektromobilių, o tuo turėtų džiaugtis ir JAV elektromobilių milžinė „Tesla“, kuri taip pat fiksuoja rekordus šioje šalyje.

Pranešama, jog kovo mėnesį net 87 proc. naujai užregistruotų automobilių buvo aprūpinti elektriniais varikliais. Norvegijoje šį mėnesį užregistruota 19 366 transporto priemonės, o benziniai ir dyzeliniai modeliai sudarė vos 2,7 proc. visų registracijų.

Kaip skelbia Norvegijos kelių federacija (OFV), šalis artėja link užsibrėžto tikslo, kad 90 proc. automobilių rinkos sudarytų būtent elektromobiliai. Teigiama, kad tokius rezultatas galima būtų pasiekti dar iki šių metų pabaigos. Negana to, norvegai sėkmingai artėja ir prie dar vieno tikslo - kad visų naujų transporto priemonių pardavimus sudarytų nulinės emisijos automobiliai.

Verta prisiminti, jog Norvegija turi priėjimą prie didžiulių naftos išteklių, tačiau nuo 2020 metų aktyviai skatina šalies gyventojus persėsti prie elektromobilių vairo. Šalyje ilgą laiką buvo taikomos įvairios lengvatos, kurios ženkliai prisidėjo prie tokių transporto priemonių populiarumo.

„Naujų dyzelinių ir benzininių automobilių pardavimas Norvegijoje gali tapti istorija“, – sakė OFV direktorius Oyvindas Solbergas Thorsenas.

Tiesa, verta pastebėti, jog hibridinių automobilių pardavimai šalyje siekia maždaug 10 proc., kas rodo, kad dar tikrai ne visi norvegai yra pasiryžę persėsti prie elektromobilio vairo.

Kaip jau minėjome, puikius rezultatus kovo mėnesį šioje šalyje užfiksavo ir „Tesla“, kuri pardavė rekordinį kiekį „Model Y“ elektrinių automobilių. Pranešama, jog kovo mėnesį šio modelio pardavimai siekė 7 445 vienetus, o tai yra geriausias šalyje užfiksuotas rezultatas istorijoje. Iki šiol tokių skaičių nebuvo pasiekęs joks modelis ar gamintojas.

24 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Jo

Tebunie samokslo teorija, bet kuo daugiau elektromobiliu tuo paprasciau bet kokioje pozocijoje sustabdyti zmogu vieno migtuko paspaudimu. Sekmes.

Servismenas

Uzmirso propagandine purvasklaida pamineti fakta, kad norvegu tesla dyleriniai servisai nesusitvarko su srautais, yra uzversti ivairiais garantiniais remontais, tad norint patekti i servisa, tenka laukti kelis men., o problemu tos elektrines auto, ne tik teslos, patikekit turi pakankamai, nesvarbu kad naujos....

Lordas

Pas mus žmonės apkrauna mokesčiais,kad vos žmogus kviepyoja,o po to agituoja persėsti I elektromobilis?na nebent žmonėms dykai pradėtų dalinti,tokių nesąmonių kaip pas mus Lietuvoje ,na negalėčiau dar pamineti

Tadas

Pats jau 10 metų vairuoju elektromobili norvegijoj, elektra pabrango nuo 0,3 iki beveik 3kr. /kw ir vistiek pigiau gaunasi nei degalus naudoti, ir apskritai vienas malonumas toki automobilį vairuoti, žinoma Lietuvos ir apie padėvėtą tokį būtų tik pasvajoti būčiau galėjęs.

Arūnas

Kas toje žyniasklaidodoje ten per debilai sėdi, renka visokius pliotkus, libdo libdo ir jau tokia antį išpūčia, kad dūšną darosi, otie kur niekur nebuvė, nieko nematė, tik televižoriu namie, nu tai tiems ir libdo smegenis, žodžiu žiauri provokacija su ta mūsų žyniasklaida

Lukas Snarskis

Čia kažką konkrečiai bandėte parašyti ar tiesiog sunkiai diena prasidėjo ir pagalvojot, kad ateisit čia pademonstruoti, jog rašyba ir gramatika nėra jūsų stiprioji pusė? ☺

Oho

Lipdo - turi būti (nuo žodžio Lipo) Kaip tie, kur profkes baigę, pasikelia greitai.... Baisuma..

Binbam

Tesla pardavė tokį kiekį tik todėl kad kaina nu mažino žymiai, o tie durneliai susigundė ir prisipirko tu triperiu poto pilna skelbimų apie parduodamas teslas 😃

Tautietis

Emisija ok, o kiek gamtai taršos baterijų gamyba, utilizacija ? O kur šaltasis periodas, kai važiuojant reikia pašildyti saloną, kur vairo, stabdžių stiprintuvai, kur šildomos sėdynės, galinio stiklo , veidrodėlių šildymas? Tai kiek lieka akumo ?

Lm

Kokia dar baterijų gamyba. Tik reklamoj gražiai atrodo nerūkstantis elektromobilis, nes didžioji dalis elektros visam pasaulyj pagamina atominės elektrinės. Dabar ekonomija. Paprastai 70 kw benzininis variklis suvalgo apie 7 litrus 100 km. Dabar perskaičiuok kiek važiuojant elektromobiliu 100 km tau kainuos elektra ir palygink. Jei tingi skaičiuot pasakysiu jog vos ne dvigubai. Taip kad pigu buvo kol kiti apmokėdavo jų nemokamą įkrovimą.

Artis

Nežinau ar čia tiesa rašo.bet kad jie avinai kaip reikiant visi žino ir visi žino kad prie jų šalčių iš pilno akumo liks tik 30% tai pasišildysi saloną ir važiavimui nieko neliks.Rusai daug video įkėle

Eugenijus

Gyvenu Norvegijoj daug metu .Daug yra elektriniu bet daug ir neelektriniu.Niekas nevercia ir ispaskui nelaksto su matuokliais . Lietuviska ziniasklaida visada sutirstina.

Vasia

Tikra tiesa daug yra su vidaus degimo varikliais mūsų zurnaliugos plikiaus užsakymų propaganda stumia

Lukas Snarskis

Dar liko idiotai komentatoriai, bet čia jau niekas nepadės 😔 viskas propoganda, viskas blogai. Liūdesėlis 😫

Vladimiras

Norvegai uždirba todėl ir gali pirkti naujus Tesla.O pas mus Vien mokesčiais apkrauna ir atliginimai kapeikas.Ir ką belieka pirkti ???

Nu

Deja ,kad uždirba tai uždirba,bet kad visi paskolos sulinde iki gyvenimo galo dar ir vaikai mokėsi už tėvų paskolas

Vidas

Iš namų į darbą su pilna baterija vos užlipa į kalną, pasikraut sunku, nes neatlaiko tinklai pakrovimo, įdomu kiek dar tęsis tas smegenų plovimas

Lankytojas

Į darba važiuok troleibusu Nelysk prie vaikišku mašinėlių jos neskirtos suaugusiems todėl ir ne užvažiuoja į kalna.
Elektros tinkla naudok savo o ne per prailgintoja vog iš kaimyno elektra. Tada ir su galva viskas bus gerai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas