Pasaulinės problemos „Audi“ gamykloms neįveikiamos: darbai Vokietijoje ir toliau nejuda

Lukas Snarskis

2021-10-24, 10:30 (atnaujinta 2022-12-21, 09:59)

5 komentarai (-ų)
Pasaulinės problemos „Audi“ gamykloms neįveikiamos: darbai Vokietijoje ir toliau nejuda

„Audi“, kaip ir daugelio kitų automobilių gamintojų, problemos – nesibaigia. Kompanijos vadovai nusprendė pratęsti gamybos sustabdymą, nes gamybai ir toliau trūksta automobilių surinkimui būtinų mikroschemų. Dauguma Vokietijoje esančių gamyklų surinkimo linijų, Ingolštate ir Neckarsulme, šią savaitę visiškai sustabdė savo darbą.

„Trumpalaikis darbo planų pakeitimas, kuris iš pradžių turėjo baigti galioti praėjusį penktadienį, buvo pratęstas.“, - teigė „Audi“ atstovė leidiniui „Automobilwoche“.

Kitą savaitę Ingolštate visiškai sustos „Audi Q2“ krosoverio ir „A3“ modelio surinkimo linija. Praėjusią savaitę taip pat nebuvo jokių automobilių gamybos darbų minėtoje surinkimo linijoje. Kitos dvi linijos, kuriose surenkami „A3“, „A4“ ir „A5“ modeliai, tęsia savo darbą, bet sumažėjo gamyklos pamainų skaičius. Pranešama, kad šiuo metu liko vos viena pirmadienio – ketvirtadienio dieninė ir kita, antradienio – ketvirtadienio naktinė, pamainos.

Šią savaitę „Audi“ gamykloje Nekarsulme taip pat bus sustabdyta „A4“ ir „A5“ modelių gamyba. „A6“, „A7“ ir „A8“ modeliai gaminami nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, tačiau „A6“ ir „A7“ automobiliai surenkami tik vienos gamyklos darbuotojų pamainos. Pasak Neckarsulmo gamyklos atstovės, bendra situacija šiuo metu yra šiek tiek geresnė nei praėjusią savaitę.

Tuo tarpu „Audi“ priklausančioje „Böllinger Höfe“ gamykloje, kurioje gaminami prabangūs sportiniai automobiliai „R8“ ir „e-tron GT“, vis dar nėra jokių apribojimų. Gamyba ten tęsiama pagal įprastą darbo grafiką.

Lustų trūkumas ir toliau slegia visą automobilių pramonę. Pirmadienį „Škoda“ pradėjo dviejų savaičių trukmės gamybos apimčių sumažinimo procesą, nes čekų prekinis ženklas kovoja su pasauliniu lustų ir kitų komponentų trūkumu. „Maserati“ pirmadienį pranešė, kad dėl puslaidininkių trūkumo „Grecale“ visureigio paleidimas į rinką atidedamas iki kitų metų.

5 komentarų

Mantas

Atsilikusios tos automobiliu gamintojos, naudoja pasenos litografijos lustus i kuriuos lustu gamintojos nebeinvestuoja ir mazina apimtis. Jei pereitu ant naujesniu modernesniu lustu, tai ju uztektu, nes 1 modernus lustas galetu pakeisti ir atlikti 2 ar kelias seno lusto funkcijas. Pvz tai daro: Tesla ir kinijos automobiliu gamintojai(nio, xpeng, byd).

Dainius

Nu jo,kur besdėsi,tavo tavo,atrieksi ir rajonui biški ,danielioko kumpio savoj kompanijoj.Pirtelų lygtai turi. Tigiva,a nu...maž kadu ,ir aš su anūku.

Alvydas

Bus ir vilniuj,bet kvarcas tai pas mane Anykščiuos. Nežinau kur reiks kopūstus dėt,jau ir taip plaunam tą smėli,o dabar dar kristalys rinksma,kvarcas turės metinę apyvartą,kaip visos lt šaraškės

Nemalkit su....do su tais lukstais

Norit padaryti dirbtinai deficita, kad paskui stipriai pakelti kainas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas