Senų dyzelių ir benzininių automobilių savininkams – dar vienas raginimas: vis dar galite atsikratyti savo senienos ir gauti valstybės paramą

Pranešimas spaudai

2023-05-12, 10:10

27 komentarai (-ų)

Aplinkos projektų valdymo agentūra (toliau – APVA) primena, jog liko 20 dienų ketinantiems atsisakyti taršaus automobilio ir pateikti paraišką kompensacijai gauti už įsigytą mažiau taršią transporto priemonę, el. paspirtuką, dviratį, viešojo transporto bilietą ar dalijimosi paslaugas.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Senų dyzelių ir benzininių automobilių savininkams – dar vienas raginimas: vis dar galite atsikratyti savo senienos ir gauti valstybės paramą

Kompensacijoms už įsigytą aplinkai draugiškesnį transportą iš Klimato kaitos programos skirta 12 mln. eurų. Elektriniams paspirtukams, dviračiams ir kitam alternatyviam transportui – 8 mln. eurų, o mažiau taršiems automobiliams įsigyti – 4 mln. eurų.

„Planuojantiems įsigyti mažiau taršų automobilį ar kitą darnaus transporto priemonę, šis kvietimas – puiki galimybė pasinaudoti valstybės parama ir kompensuoti dalį šių išlaidų. Taršių automobilių atsisakymas ne tik prisideda prie šiltnamio efektą sukeliančių dujų ir oro taršos mažinimo, bet taip pat leidžia pasirinkti transporto priemones, kurios teikia malonumą, ypač artėjant vasaros sezonui,“ – teigia APVA Nacionalinių programų valdymo departamento direktorius Jonas Balkevičius.

Nuo kvietimo pradžios (2022 m. birželio 1 d.) APVA gavo beveik 7 tūkst. paraiškų už daugiau nei 5 mln. eurų kompensacijoms už seno ir taršaus automobilio sunaikinimą, įsigyjant mažiau taršią transporto priemonę, el. paspirtuką, dviratį, viešojo transporto bilietą ar dalijimosi paslaugas.

Paraiškas gyventojai gali teikti iki 2023 m. birželio 1 d. per APVA informacinę sistemą APVIS.

Norintieji gauti kompensacines išmokas gyventojai turi būti sunaikinę savo M1 klasės taršų automobilį ir išregistravę jį iš Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro bei įsigiję minėtas mažiau taršias judumo priemones ir/arba paslaugas.

Priklausomai nuo įsigytų transporto priemonių, numatyta maksimali 1000 eurų išmoka vienam pareiškėjui už: viešojo transporto (autobusų, troleibusų, geležinkelio) metinius ar kitus bilietus, išskyrus vienkartinius; už e-piniginės papildymą viešojo transporto paslaugų išlaidoms kompensuoti; už dviračių, elektrinių paspirtukų, lengvųjų automobilių pasidalijimo paslaugų (nuoma, neteikiant vairavimo paslaugos) išlaidas.

Iki 2023 m. birželio 10 d. taip pat vyksta kvietimas „Mažiau taršių judumo priemonių fiziniams asmenims skatinimas“, suteikiantis galimybę gyventojams atsisakyti taršių automobilių ir persėsti į mažiau taršius.

27 komentarų

Teisybe

Nu niekas jum nesiulo y darbus po 50km vazinet, neverkit... Cia ne prievarta, nepatinka nesinaudok... Yra va kas pasinaudojo ir laimingi-cia jiem

123

Nusipirkau du naujus dyzelius ir vargo nematau. Apie jokius ekektrinius trantus net negalvoju. O su paspirtukais tegul visokie piemenys važineja.

Hmm

Iš komentarų panašu, kad visi 100km nuo darbo vietos gyvena, abi pusės į kalną.

Gal kažkaip panaudokit tą savo 52IQ suvokti, kad jei jūs į darbą per pusę Lietuvos važiuojat, per visokias dirbas ir audras, tai ne jums ši akcija taikoma. Mieste yra pilną žmonių, pas kuriems tai aktualu.

Kazys

Duokit tą kompensaciją ir pasiimkit tą mano seną tipo taršią mašiną,kuri man gal dar kokį 10m.tarnaus.Man paspirtukų nereikia.

Lachudra

Zmogus dirbdamas lietuvoj uzdirba 600 euru ir jam siulo pasikeisti automobili.Jiem gal su galva negerai ar smegenys perkaito.Reik juos visus pasodint ant minimalaus atlyginimo ir tada nebus tokiu kvailu minciu...

Tomas

Vykdomas apiplėšimas vidury baltos dienos. Tai jeigu žmogui iki darbo 50km ir daugiau - paspirtuku "nulėks?.. Švabiniai dirba. Tegul nepamiršta, kad atpildas visus pasieks, žmonės nebeakli... ;)

Hm

Tai tiems kaušams tikrai karvė galvas perkando. Kitaip čia ir nepavadinsi. 😀

Vida

Čia juk pasityčiojimas iš žmogaus ,arbsenas žmogus gali važinėti paspirtuku?
Užsienyje seni automobiliai sutvarkomi ir turi savo vertę ,o mus laiko visai durnais

Lordas

Paskaitas komentarus,kraupi darosi,negi Lietuveleje vien tokio mąstymo žmonės liko,valdžioje matosi kad taip ,tai greičiausiai dauguma tokie ir like,liūdna ,vienu zodziu

Zenonas

Kaimo keliais kartais galima išvažiuoti tik su traktoriumi. Paspirtukus iki miesto reikėtų neštis arba vežtis su traktoriu.

Viktoras

Kaip jus nesuprantate.Turejau sena golfa ukio darbam jau ruosiausi atiduoti supirkejams,bet atsirado ta parama.Taigi pardaviau golfa supirkejams kurie israso utilizavimo dokumenta gavau 220euru(masina jau puse metu buvo neveikianti)Nusipirkau triraty 1400 euru israse dokumenta internete uzpildziau formas gavau kompensacijos 1000 euru taigi galim sakyti pardaviau sena golfuka neveikianty apibaraklineta(kaimynas issirinko kas dar buvo gera)uz 1220euru argi tai blogai.Triraty galima jugi parduoti Masinos juk nieks nedraudzia kitos nusipirkti.

Tomm

Ne viskas taip paprastai su tuo gražinimu. Reikia kad nauja atitiktų jų nustatytas normas. O kad ji 10m. naujesnė nieko nereiškia

Egis

Kokia jus pievas rašot baisu man butų visai faina 50km i darbą važinėt paspirtuku :))))

Giedrė

Ir ką man veikt su tuo paspirtuku, 22km. važiuoti iki miesto kad nusipirkti maisto. Norėčiau matyti Gentvilą važiuojant paspirtuku kai jam beveik 70metų. Tik mūsų idijotų valdžia gali primastyti tokius dalykus. Pavyvenkite kaime ir pamatysite kaip lengva susisiekti su miestu. Berazumiai

Vvv

O kaip žiemą su tais paspirtukais, ir dar kaimo vietovėje?😂😂😂

X5

Va kai ta tukstanti duos y rankas ir daryk ka nori, tada gal kas pasikeis. Nepjaukit medziu kaip isproteje ir nereiks ale co mazinti kitu saskaita.

Marijus

Pirma CO2 kvotas išpardavė, gautas lėšas nukniso savo dvarų statyboms, paskuibprotą knisa apie baudas. Svoločiai.

Oj

Kai pagalvoji, tai dieve dieve, už automobilį paspirtukas, kai tiek mokesčių palieki, o tau tik paspirtukas. Beje, labai turtingoje šalyje gi gyvenam, kad tik paspirtukas išeina. Man labai įdomu, jei auto taršos, neleis techo praeiti, ale senas. Tai kaip bus su tais, kurie jau kaip istorija, jie tik stovėt galės, ne kaip visur😂

Jonas

Už dujine virykle jau pusę metų negrąžina nuo pasikeitimo į elektrinė, tai apie auto tyliu, aferizmas

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas