„Tesla“ dar kartą nutildė visus kritikus: bendrovė 2021 metus užbaigė pasiekus įspūdingus rezultatus

„Tesla“ dar kartą nutildė visus kritikus: bendrovė 2021 metus užbaigė pasiekus įspūdingus rezultatus

JAV elektromobilių gamintoja „Tesla“ ir toliau fiksuoja rekordinius rezultatus. Nors bendrovę nuolat supa įvairiausi nusiskundimai ir kritika dėl kuriamų transporto priemonių, tačiau, panašu, kad pardavimams tai didelės įtakos neturi.

Elono Musko valdoma bendrovė per ketvirtąjį 2021 metų ketvirtį, savo pirkėjams, pristatė 308 600 automobilių bei eilinį sykį pralenkė visas prognozes. Negana to, praėjusiais metais „Tesla“ iš viso pardavė daugiau nei 936 tūkst. elektromobilių ir užfiksavo net 87 proc. geresnį rezultatą nei 2020 metais, kuomet buvo parduota kiek mažiau nei 500 tūkst. transporto priemonių.

Trečiojo šių metų ketvirčio metu, bendrovė buvo pardavusi 241 300 elektrinių automobilių, o tai buvo ankstesnis „Tesla“ rekordas. Įdomu ir tai, jog kompanijos pasiekti rezultatai yra gerokai didesni nei tikėjosi daugelis ekspertų. „Bloomberg“ rinkos analitikai prognozavo, jog „Tesla“ parduos maždaug 263 tūkst. automobilių. Negana to, kai kurie jų vėliau padidino savo prognozuojamus skaičius, tačiau JAV bendrovė vis tiek pademonstravo geresnius rezultatus.

„Tai apdovanojimo vertas „Tesla“ ketvirtis, kuriame jie susprogdino net ir tuos lūkesčius, kurie buvo itin optimistiniai“, - teigė „Wedbush Securities“ analitikas Danielis Ivesas.

Per ketvirtį pristatytų automobilių pardavimų rezultatai yra vienas svarbiausių kriterijų, kalbant apie „Tesla“. JAV milžinė yra viena pagrindinių šios rinkos žaidėjų, o pastarieji rezultatai puikiai atspindi ir bendrovės finansinius rezultatus. Negana to, E.Musko valdoma įmonė sugeba gerinti pardavimų rezultatus nepaisant pasaulyje siautėjančios pandemijos, dėl kurios daugelis kitų gamintojų fiksuoja vis mažesnius pardavimus, o ir gamyba vyksta ne itin sklandžiai.

Šiemet tikimasi dar geresnių rezultatų, nes bendrovė turėtų atidaryti dvi naujas gamyklas – Ostine bei Berlyne, kur iš esmės yra likę tik formulumų sutvarkymas. E.Muskas artimiausiu metu turėtų pasidalinti naujausia informacija ir apie planus, susijusius su nauja „Tesla“ produkcija.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas