Karas Ukrainoje diktuoja naujus poreikius: bus papildomai stiprinama energetinių objektų apsauga, planuoja įsigyti specialias sistemas

Pranešimas spaudai

2023-08-06, 15:00

0 komentarų

Energijos perdavimo ir mainų įmonių grupei „EPSO-G“ priklausančios bendrovės „Amber Grid“ ir „Litgrid“, siekdamos užtikrinti strategiškai svarbiausių energetikos objektų apsaugą nuo bepiločių orlaivių, paskelbė tarptautinį viešąjį pirkimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Karas Ukrainoje diktuoja naujus poreikius: bus papildomai stiprinama energetinių objektų apsauga, planuoja įsigyti specialias sistemas

Energetikos bendrovės ketina įsigyti dronų aptikimo ir neutralizavimo sistemas.

„Karas Ukrainoje diktuoja naujus poreikius papildomai stiprinti energetinių objektų apsaugą – priimtas sprendimas svarbiausiuose energetikos objektuose diegti bepiločių orlaivių aptikimo ir neutralizavimo sistemas. Vertiname kylančias rizikas ir ieškome būdų, kaip tinkamai apsaugoti energetikos infrastruktūrą tiek nuo tyčinių, tiek nuo neatsargių veiksmų su bepiločiais orlaiviais. Antidroninės sistemos tik viena iš kelių papildomų priemonių, kurių šiuo metu imasi mūsų energetikos įmonės.“, - sakė energetikos viceministras Albinas Zananavičius.

Sistemos bus skirtos ypatingos svarbos objektų apsaugai nuo bepiločių orlaivių, užtikrinant nuolatinį orlaivių ir jų operatorių aptikimą, jų buvimo vietos nustatymą. Taip pat siekiama, kad jos ne tik identifikuotų bepiločius orlaivius, bet ir užkardintų jų patekimą į saugomas teritorijas.

Skelbiamas tarptautinį pirkimas ir planuojama, kad tokia apsaugos sistema galėtų pradėti veikti jau 2024 metais.

„EPSO-G“ įmonių grupę sudaro valdymo įmonė „EPSO-G“, bendrovės „Amber Grid“, „Baltpool“, „Energy cells“, „Litgrid“ ir „Tetas“. „EPSO-G“ vienintelio akcininko teises ir pareigas įgyvendina Lietuvos Respublikos energetikos ministerija.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas