Daugelis lietuvių turėtų reaguoti nedelsiant: naujausias tyrimas atskleidžia šokiruojančią realybę, pokyčių reikia jau dabar

Aplinkui vykstant saugumo sistemų pažeidimams ir privatumo problemoms, daugelis žmonių vis dar naudoja silpnus slaptažodžius.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Daugelis lietuvių turėtų reaguoti nedelsiant: naujausias tyrimas atskleidžia šokiruojančią realybę, pokyčių reikia jau dabar

Viena iš pagrindinių priežasčių yra ta, kad jie pasirenka lengvai įsimenamus slaptažodžius, pavyzdžiui, dažnai vartojamas frazes ar paprastas skaičių sekas, todėl įsilaužėliams lengviau juos atspėti.

Kita priežastis - daugelis žmonių naudoja tą patį slaptažodį kelioms paskyroms, o tai reiškia, kad jei vienas slaptažodis nulaužiamas, gali kilti pavojus visoms jų paskyroms. Be to, žmonės gali nesuprasti stiprių slaptažodžių naudojimo svarbos ar galimų saugumo pažeidimo pasekmių.

Kai kuriems vartotojams taip pat gali būti nepatogu kurti ir atsiminti sudėtingus derinius, ypač jei jie turi kelias paskyras, kurioms reikalingi skirtingi slaptažodžiai.

Slaptažodžių valdymo įrankis „NordPass“ neseniai paskelbė savo naujausią ataskaitą, kurioje buvo įvertinta daugiau nei 3 TB duomenų ir patvirtinta 200 dažniausiai naudojamų slaptažodžių 30 šalių ir regionų. Rezultatai nuvylė, nes ataskaita atskleidė, kad nepaisant augančio supratimo apie kibernetinį saugumą, žmonės ir toliau naudoja silpnus slaptažodžius savo paskyrų apsaugai.

Dažniausiai naudojamų slaptažodžių dešimtukas sukėlė ypatingą susirūpinimą. Aštuoni iš sąraše pateiktų slaptažodžių gali būti nesunkiai nulaužti per mažiau nei vieną sekundę. Dažniausiai naudojamas slaptažodis buvo tiesiog žodis „slaptažodis“. Kiti dažniausiai naudojami slaptažodžiai apima įvairias skaičių sekas ir paprastas frazes, kurias lengva atspėti.

Kibernetinio saugumo srities ekspertai ne kartą pabrėžė stiprių ir unikalių slaptažodžių naudojimo skirtingoms paskyroms svarbą. Tačiau daugelis žmonių vis dar teikia pirmenybę patogumui, o ne saugumui, naudoja tą patį slaptažodį keliose paskyrose ir pasirenka lengvai įsimenamus variantus. Svarbu, kad vartotojai rinktųsi stiprių slaptažodžių praktiką ir apsaugotų savo asmeninę informaciją nuo kibernetinių grėsmių.

Tai reiškia, kad reikėtų naudoti raidžių, skaičių ir simbolių derinius, vengti lengvai atspėjamų šablonų ir naudoti skirtingus slaptažodžius įvairioms paskyroms. Kaip pabrėžiama „NordPass“ ataskaitoje, senų įpročių sunku atsisakyti, tačiau juos reikia perlaužti, kad būtų užtikrintas asmeninės informacijos saugumas skaitmeniniame amžiuje.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas