Inovatyvus sprendimas sutelktinio finansavimo platformos investuotojams leis skolinti e-parduotuvėms

Pranešimas spaudai

2024-01-31, 06:45

0 komentarų

Sutelktinio finansavimo platforma „Nordstreet“ ir automatizuotų finansavimo sistemų kūrėja „Softloans“ pirmą kartą Lietuvoje siūlo galimybę e-parduotuvėms be užstato pasiskolinti apyvartinėms lėšoms reikalingo kapitalo.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Inovatyvus sprendimas sutelktinio finansavimo platformos investuotojams leis skolinti e-parduotuvėms

Problemą, su kuria plėtros stadijoje susiduria nemaža dalis e-parduotuvių „Nordstreet“ padės spręsti savo platformos klientams siūlydama investuoti į trumpalaikes paskolas, kurių grąžinimo greitis bus tiesiogiai susijęs su e-parduotuvės pajamų dinamika, o proporcingas to laikotarpio pajamoms ir investicijos dydžiui išmokas su palūkanomis investuotojai gaus kartą per savaitę.

Tokį finansavimo modelį užtikrina „Softloans“ sukurtas automatinis pajamomis grįsto finansavimo (PGF) sprendimas.

„Kone kiekvienos e-parduotuvės kūrėjai išgyvena panašias dramas – trūksta lėšų plėtrai, vargina cikliškumas ir pulsuojanti paklausa, kurią reikia nuolat skatinti reklama ir rinkodaros veiksmais. Turinčios ambicijų plėstis, tačiau vis dar nedidelės ar pirmuosius metus veikiančios įmonės paprastai neturi realios prieigos prie bankinio kreditavimo, nes tam reikia stabilios veiklos istorijos ir užstatui tinkamo turto.

Trūkstant apyvartinių lėšų pardavimų skatinimai stoja ir verslas ima dusti. Mūsų siūlomas finansavimo modelis šias problemas sprendžia – paskola suteikiama be užstato, finansavimo sprendimas priimamas per 24 valandas, o paskolos grąžinimo apimtys tiesiogiai susiejamos su e-parduotuvės gaunamomis pajamomis“, - sakė „Nordstreet“ direktorius Tadas Budrikis.

„E-komercijos prekybos apimtys Lietuvoje kasmet auga dviženkliais skaičiais, tačiau tradicinių kredito institucijų požiūris keičiasi labai lėtai ir šis imlus kapitalui bei kantrybei verslas labai dažnai lieka finansinių paslaugų atskirtyje. Bankai ar faktoringo paslaugų tiekėjai e-komerciją vertina atsargiai, todėl alternatyvūs finansavimo įrankiai jai reikalingi it oras.

Mūsų sukurtas ir išbandytas įrankis įvertins e-parduotuvės riziką ir galimybes gauti finansavimą, po to nuolat seks pajamų srautus ir automatiškai išskaičiuos nustatytą procentinę dalį skolos investuotojams grąžinimui. Svarbiausia, kad įsipareigojimų našta visuomet bus proporcinga pajamų srautui, todėl sunkesniais laikotarpiais grąžinimai bus mažesni nei pajamoms augant“, - paaiškino „Softloans“ vadovas ir vienas įkūrėjų Audrius Griškevičius.

Anot jo, „Softloans“ automatinė PGF sistema potencialaus kliento situaciją įvertina išanalizavusi naudojamos e-prekybos platformos („WooCommerce“, „Prestashop“, „Shopify“ ar „Magento“) ir skaitmeninės rinkodaros platformų duomenis. Šiuo metu rengiamas sprendimas parduotuvėms, veikiančioms „Amazon“ platformoje.

„Nordstreet“ prognozuoja, kad tokio tipo investicija bus patraukli greitą grąžą norintiems gauti investuotojams. Planuojama, kad e-parduotuvėms platforma skolins 3-12 mėnesiams, o planuojama grąža daugmaž atitiks panašios rizikos projektų vidurkį ir sieks 11-15 procentų per metus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas