Populiarioji „WhatsApp“ netrukus taps dar patogesnė: jau greitai pasipildys daugelio pageidauta funkcija

Lukas Snarskis

2021-06-04, 16:00 (atnaujinta 2023-03-04, 18:14)

0 komentarų
Populiarioji „WhatsApp“ netrukus taps dar patogesnė: jau greitai pasipildys daugelio pageidauta funkcija

Pernai pasirodžiusi informacija atsikleidė „WhatsApp“ naujieną, kuri leistų vartotojams siųsti ir gauti žinutes iš keleto skirtingų įrenginių, pavyzdžiui, nešiojamojo kompiuterio ar antrojo mobilaus telefono neatsijungiant nuo pagrindinio įrenginio. Šiandien, ši galimybė buvo patvirtinta ir „WhatsApp“ vadovo Willo Cathcarto. Šiomis naujienomis taip pat pasidalino ir „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas.

Portalui „WaBetaInfo“ W.Cathcartas atskleidė, kad keleto įrenginių palaikymas bus prieinamas kiekvienam, kuris naudojasi beta programėles versija, o tai turėtų įvykti už maždaug mėnesio ar dviejų. Ši funkcija sukurta taip, kad būtų galima sinchronizuoti iki keturių įrenginių, iš kurių vartotojas gali naudotis savo paskyra. Dar viena naujovė - galimybė naudotis „WhatsApp“ be interneto ryšio pagrindiniame įrenginyje.

M.Zuckerbergas irgi patvirtino W.Cathcarto pasisakymą ir pabrėžė „techninis iššūkis - įgalinti visų žinučių ir turinio sinchronizaciją“. Taip pat, jis pridėjo, kad ši funkcija nepaveiks šifruotės (apsaugos), kurią „WhatsApp“ teikia visoms žinutėms siunčiamoms tarp vartotojų.

Nors W.Cathcartas konkrečiau nepatvirtino, kada „WhatsApp“ veiks iPad programėlėje, tačiau dėl šios keleto įrenginių funkcijos „WhatsApp“ programėlė veiks ir ant „Apple“ planšetinių kompiuterių. Verta paminėti ir tai, jog netrukus pasirodanti nauja beta versija turėtų būti prieinam didesnei daliai „iOS“ platformos vartotojų.

Galiausiai, M.Zuckerbergas taip pat pasidalino nauja „view once“ (liet. peržiūrėk kartą) funkcija, kuri jau veikia „Facebook“ aplinkoje. Ši galimybė leidžia išsiųsti žinutes, kurios vėliau pranyksta. „WhatsApp“ šią „disappearing mode“ (liet. pradingimo funkciją) išleis greitu metu. Programėlė jau turi šią pradingstančių žinučių funkciją, kuri ištrina žinutes tam tikrame susirašinėjime po tam tikro laiko. Su šia funkcija, vartotojas gali įjungti automatiškai pradingstančias žinutes visuose susirašinėjimuose. Nors ir nėra jokių naujienų kada šios dvi galimybės pasieks visus vartotojus, tačiau jos jau greitai bus pasiekiamos beta naudotojams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas