Saugumo specialistai aptiko kritinį „Google Chrome“ naršyklės pažeidžiamumą: sukčiai pasinaudoti jūsų paskyromis gali net ir be slaptažodžio

Tomas Eidukevičius

2024-01-17, 16:36

0 komentarų

Įvairių operacinių sistemų ar internetinių platformų saugumas – itin opi tema. Daugelis kūrėjų deda milžiniškas pastangas, jog apsaugotų savo produktus ir vartotojus, tačiau kibernetiniai nusikaltėliai nuolat sugalvoja naujų būdų kaip vykdyti įvairias atakas.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Saugumo specialistai aptiko kritinį „Google Chrome“ naršyklės pažeidžiamumą: sukčiai pasinaudoti jūsų paskyromis gali net ir be slaptažodžio

Saugumo bendrovės „CloudSEK“ atliktas tyrimas atskleidė, kad kenkėjiška programinė įranga naudoja trečiųjų šalių slapukus, kad įgytų prieigą prie privačių žmonių duomenų. Pirmąsyk apie tokį būdą buvo paskelbta dar praėjusių metų spalį, o blogiausia tai, kad pasiekti vartotojų duomenis galima be slaptažodžio.

„Google“ autentifikavimo slapukai leidžia vartotojams prisijungti prie savo paskyrų neįvedant prisijungimo duomenų, tačiau įsilaužėliai rado būdą, kaip gauti šiuos slapukus, kad apeitų dviejų veiksnių autentifikavimą. Į „Google Chrome“ naršyklės naudotojų paskyras patenkama pasinaudojus slapukais, kurie naudojami interneto naršyklėje bei įvairiuose internetiniuose puslapiuose.

„Mes nuolat atnaujiname savo apsaugos priemones nuo tokių metodų tam, kad apsaugoti vartotojus, kurie tampa kenkėjiškų programinių kodų aukomis. Šiuo atveju „Google“ ėmėsi veiksmų, kad apsaugotų visas pažeistas paskyras", - teigiama „Google“ išplatintame pranešime.

Saugumo specialistai pažymi, kad šiuolaikinių kibernetinių atakų pažanga yra labai didelė ir nuo jų apsisaugoti tampa vis sunkiau. Verta pastebėti ir tai, jog piktavaliai šį pažeidžiamumą gali išnaudoti net ir tuo atveju jeigu vartotojas pasikeičia savo paskyros slaptažodį.

Verta pastebėti ir tai, jog „Google Chrome“ naršyklė yra populiariausia visame pasaulyje, o jos rinkos dalis sudaro daugiau nei 60 proc. Tai reiškia, kad toks pažeidžiamumas, jeigu jis laiku nėra pastebėtas, gali pridaryti problemų daugeliui.

„Vartotojai turėtų nuolat imtis veiksmų, kad iš savo kompiuterio pašalintų bet kokią kenkėjišką programinę įrangą. Mes taip pat rekomenduojame „Chrome“ naršyklėje įjungti funkciją „Enhanced Safe Browsing“, kad pavyktų apsisaugoti nuo sukčiavimo ir kenkėjiškų programų atsisiuntimo", - pažymi „Google“ atstovai.

Specialistai pažymi būtinybę ir saugumo ekspertų stebėsenai, kuri gali padėti užkirsti kelią įvairiausiems sukčiams. Laiku aptikti įvairūs pažeidžiamumai padėtų apsaugoti vartotojus nuo galimo duomenų praradimo, o taip pat ir finansinių nuostolių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas