To E.Muskas tikrai nenorėjo būti užfiksavęs: rekordinis JAV milijardieriaus pasiekimas nugulė net ir į Gineso rekordų knygą

TopCom.lt

2023-01-12, 23:06

0 komentarų

JAV milijardierius Elonas Muskas dar visai neseniai įsigijo socialinį tinklą „Twitter“, o pastarasis pirkinys turės įtakos ir kitiems jo valdomiems verslams ir ne tik. Naujausiu pasiekimu „Tesla“ vadovas ir „SpaceX“ įkūrėjas tikriausiai nenorės pasidžiaugti.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
To E.Muskas tikrai nenorėjo būti užfiksavęs: rekordinis JAV milijardieriaus pasiekimas nugulė net ir į Gineso rekordų knygą

Praėję metai „SpaceX“, „Tesla“ ir ką tik tapusiam nauju „Twitter“ vadovu Elonui Muskui buvo sudėtingi ir baigėsi jo patekimu į Gineso rekordų knygą. Tai oficialiai buvo paskelbta pastarosios organizacijos tinklaraštyje. Tiesa, milijardierius akivaizdžiai nesirengia švęsti, nes jo rekordas labai liūdnas.

Gineso knygos tinklapyje paskelbtame pranešime rašoma, kad Elonas Muskas sumušė pasaulio rekordą dėl didžiausio asmeninio turto praradimo istorijoje. „Forbes“ apskaičiavo, kad nuo 2021 metų lapkričio mėnesio verslininko turtas sumažėjo maždaug 182 milijardais JAV dolerių – nuo 320 milijardų JAV dolerių 2021 metais iki 138 milijardų JAV dolerių 2023 metais sausio mėn. Tuo pačiu metu kiti šaltiniai nurodo, kad šis skaičius iš tikrųjų yra arčiau 200 mlrd JAV dolerių.

Ir nors tikslų skaičių nustatyti itin sunku, Musko nuostoliai per vienerius metus aiškiai viršija ankstesnį rekordą – 58,6 mlrd. JAV dolerius. Pagrindinė Elono Musko turto sumažėjimo priežastis buvo jo įmonės „Tesla“ akcijų kainos kritimas 65 proc. Tam įtakos turėjo ir prieštaringai vertinamas 44 milijardų JAV dolerių vertės socialinio tinklo „Twitter“ įsigijimas.

Elonas Muskas ne tik pasiekė savotišką pasaulio rekordą, bet ir prarado turtingiausio planetos žmogaus statusą. Dabar šis titulas priklauso LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) įkūrėjui Bernardui Arnault, kurio turtas vertinamas 190 mlrd.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas