Vėl atgyjantis „Snapchat“ – programėlės funkcijos, apie kurias dar negirdėjote

Vėl atgyjantis „Snapchat“ – programėlės funkcijos, apie kurias dar negirdėjote

Kurį laiką primirštas, tačiau atgyjantis „Snapchat“ siekia vėl užsitarnauti vietą tarp populiariausių socialinių tinklų. Šią „laikinai publikuojamų įspūdžių“ programėlę labiausiai mėgsta 18-24 metų amžiaus jaunuoliai, o iš viso aplikacija jau turi beveik 600 mln. vartotojų visame pasaulyje. Naujausioje jos versijoje vartotojams siūloma daugybė inovatyvių funkcijų, kurios pagerina naudojimo patirtį ir siūlo išbandyti dar nematytas aplikacijos galimybes.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas teigia, kad „Snapchat“ programėlė jau seniai nebėra tik nuotraukų dalinimosi ir bendravimo platforma – čia galima kurti paveikslus, atrasti patinkančias dainas ar net patikėti jai uždavinių sprendimą.

1. Paslėpkite istorijas nuo pasirinktų vartotojų. Jeigu nenorite, kad visi jūsų kontaktai matytų programėlėje įkeltas istorijas, eikite į „Settings“, pasirinkite skyrelį „Privacy Controls“ > „View My Story“ > „Custom“. Čia galite pasirinkti, kurie žmonės gali matyti konkrečias jūsų istorijas. Jeigu norite paslėpti tam tikras nuotraukas, saugomas „Snapchat“ programėlėje, įjungę kameros langą braukite aukštyn, kad patektumėte į skiltį „memories“. Bakstelėkite viršutiniame dešiniajame kampe esančią žymę ir pasirinkite nuotraukas, kurias norite paslėpti. Bakstelėkite „More“ ir „Hide snap (my eyes only)“ apatinėje įrankių juostoje, kad nustatytumėte slaptažodį bei aktyvuotumėte šią funkciją ir pamatysite mygtuką „Hide“.

2. Sužinokite, kas jus užblokavo arba pašalino iš draugų. Naudojantis „Snapchat“ programėle nebereikia spėlioti, kas jus užblokavo ar išmetė iš draugų. Galite tai sužinoti eidami į „Profile Settings“ > „My Friends“. Spustelėję pasirinkto draugo vardą, išvysite langelį su jo profilio informacija – jeigu nematote „Snap“ surinktų balų, vadinasi vartotojas jus užblokavo arba pašalino iš draugų.

3. Raskite dainą ir spręskite matematinius uždavinius. Jeigu išgirdote jums patinkančią dainą, bet nežinote jos pavadinimo – jums padės naujausias „Snapchat“ įrankis. Įsijungę kameros langą spustelėkite ant ekrano, apačioje kairėje pusėje pasirinkite funkciją „Scan“ ir slinkite į apačią iki „Discover a song“ pasirinkimo. Programėlėje veikiančios technologijos atpažins grojančią dainą ir pateiks jos pavadinimą bei atlikėją. Ta pati „Scan“ funkcija padeda spręsti ir matematinius uždavinius. Nukreipkite kamerą į uždavinį ir pasirinkite „Solve a maths problem“ ir programėlė išspręs jį už jus.

4. Įrašykite vaizdo įrašus nelaikydami fotografavimo mygtuko. „iOS“ įrenginių naudotojams prieinama funkcija padeda stabiliai išlaikyti telefono padėtį ir leidžia jį lengviau apversti filmuojant. Eikite į „Settings“ > „Accessibility“ ir skiltyje „Touch“ įjunkite funkciją „Assistive Touch“, kad aktyvuotumėte mažą piktogramą ekrano dešinėje pusėje. Spustelėkite „Create New Gesture“, šiame puslapyje paspauskite pirštą ant ekrano ir palaukite, kol apačioje esanti mėlyna juosta pasieks maksimumą, galiausiai paspauskite „Stop“ > „Save the gesture“. Dabar atsidarę „Snapchat“ ir prieš įrašydami vaizdo įrašą, bakstelėkite šią mažą piktogramą ir pasirinkite „Custom“ bei savo sukurtą gestą. Ekrane pasirodžius apskritimui lėtai spustelėkite filmavimo mygtuką ir jūsų sukurtas gestas pasirūpins, kad filmuojant nebereikėtų laikyti piršto ant ekrano.

5. Kurkite 3D paveikslus. „Snapchat“ programėlėje veikia papildytos realybės funkcijos, o viena iš jų leidžia kurti 3D paveikslus. Bakstelėkite paieškos piktogramą ir įveskite „3D Paint“, pirštu laikykite tą ekrano vietą, kurioje norite piešti. Čia galite rinktis matinius, neoninius ar net vaivorykštinius teptukus ir kurti 3D meno kūrinius virtualioje erdvėje. Norėdami pasigrožėti savo kūriniu iš kitos perspektyvos, judinkite telefoną. Jeigu norite naudotis papildytos realybės teksto funkcija, bakstelėkite paieškos piktogramą ir įveskite „3D Caption“ – čia galite pasirinkti iš kelių efektų, kaip banguojančio ar apvalaus rašto.

6. Prisekite svetainę prie siunčiamų nuotraukų. Programėlėje veikiantis nuorodos mygtukas leidžia prie siunčiamos nuotraukos pridėti pasirinktą svetainę ir taip lengviau pasidalinti informacija. Kai padarysite nuotrauką ar vaizdo įrašą, dešinėje esančioje įrankių juostoje pamatysite segtuko piktogramą. Bakstelėkite ją, įklijuokite arba įveskite URL adresą ir spauskite „Attach to Snap“. Dabar, kai draugai perbrauks per jūsų siųstą nuotrauką, jie pateks į jūsų pasirinktą svetainę.

7. Vienu metu naudokite 3 filtrus. Nors programėlėje esantys filtrai yra gana populiarūs tarp naudotojų, dauguma nežino, kad vienu metu galima naudoti net 3 iš jų. Pritaikę vieną filtrą savo nuotraukai, sekundę palaikykite ją pirštu – taip užfiksuosite jai uždėtą filtrą. Laikydami vieną pirštą ant ekrano, kitu pirštu braukite į dešinę ir taikykite kitą filtrą. Tai pakartokite dar kartą, kad savo nuotraukai pritaikytumėte trečiąjį filtrą.

8. Darykite lipdukus. Jeigu telefono kamera užfiksuojate gerą kadrą, padarykite iš jo lipduką. Pirmiausia, bakstelėkite žirklių piktogramą ir apibrėžkite objektą, kurį norite nukopijuoti. „Snapchat“ automatiškai už jus išlygins kraštus ir išsaugos jūsų objektą kaip lipduką. Bakstelėkite „Memo icon“ piktogramą, kad rastumėte savo sukurtą lipduką, uždėkite jį ir padidinkite iki reikiamo dydžio.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas