Taupymo būdai, kuriuos privalo žinoti kiekvienas lietuvis: apsipirkti „Aliexpress“ platformoje dar niekada nebuvo taip pigu, sužinokite kaip sutaupyti krūvą pinigų!

Lukas Snarskis

2023-03-11, 16:55 (atnaujinta 2023-03-12, 09:13)

1 komentaras

Dažnai perkate internetu, tačiau ar kada pagalvojote, jog vos keli lengvi žingsniai ir taip galėsite sutaupyti pakankamai apvalią sumą pinigų?

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Taupymo būdai, kuriuos privalo žinoti kiekvienas lietuvis: apsipirkti „Aliexpress“ platformoje dar niekada nebuvo taip pigu, sužinokite kaip sutaupyti krūvą pinigų!

Šiandien su Jumis dalinamės dviem paprastais metodais, kaip galite sutaupyti nuo kelių iki kelių dešimčių eurų perkant naują išmanųjį telefoną ar kitą įrenginį internetu iš užsienyje esančių parduotuvių.

Tiesa, prieš pažvelgiant į juos - reikia nepamiršti ir visiems puikiai žinomo būdo. Taip, tai nuolaidų kodai. Trys iš jų turėtų būti naudingi jau dabar, nes perkant „Aliexpress“ galima sutaupyti ir nieko per daug nedarant:

  • Sutaupykite papildomus 5,31 eurus nuo 44,27 eurų užsakymo – MAR6. Spauskite čia norėdami pasinaudoti šiuo nuolaidos kodu.
  • Sutaupykite papildomus 7,97 eurus nuo 70,83 eurų užsakymo – MAR9. Spauskite čia norėdami pasinaudoti šiuo nuolaidos kodu.
  • Sutaupykite papildomus 12,40 eurų nuo 123,95 eurų užsakymo – MAR14. Spauskite čia norėdami pasinaudoti šiuo nuolaidos kodu.

Visų pirma – mokėkite su „PayPal“ ir „Revolut“ kortele

Pirmiausia ką reikėtų paminėti - šis būdas taikomas tose parduotuvėse, kuriose galima apmokėti per „PayPal“ ir kartu pasirinkti, kokia užsienio valiuta nurodyti prekių kainas. Susimokant už pirkinius per „PayPal“ mokėjimo sistemą ir gavus pažeistą/brokuotą prekę arba jos iš viso negavus, „PayPal“ suteikia daug garantijų ir galimybių susigrąžinti išleistus pinigus. „PayPal“ galima lengvai susieti su Jūsų banko kortele, o šiuo būdu galima atsiskaityt vis daugiau elektroninių parduotuvių.

Pasirūpinus saugumu pakalbėkime apie „Revolut“ privalumus taupant. Visų pirma, jei dar negirdėjote, kas yra „Revolut“ kortelė – tai nemokama internetinio banko kortelė neturinti mėnesinių ar kitokių įmokų (išskyrus pasirinkus Premium ar Metal pasirinktas variacijas), su ja galima išgryninti iki 200 eur/mėn iš bet kokių bankų automatų be papildomų mokesčių Lietuvoje ir užsienyje, valiutų kursai atnaujinami realiu laiku ir visada taikomi patys palankiausi tuo momentu, galima lengvai valdyti savo sąskaitą per mobiliąją programėlę, užsisakyti papildomas paslaugas (telefono draudimą, gyvybės draudimą ir kt.).

Įsigyti „Revolut“ kortelę galite čia: www.revolut.com

Taigi, „Revolut“ valiutų kursai yra geresni už Lietuvoje ar kitur užsienyje valiutų pirkimo-pardavimo kursus, nes yra atnaujinami realiu laiku ir pritaikomas pats geriausias tuo metu kursas, tad patartina atsiskaityti ne EUR, o kita valiuta.

Perkant ir mokant JAV doleriais – galima sutaupyti nemažai pinigų

Tarkime, jog mes norime iš „Aliexpress“ parduotuvės įsigyti „UTRAI Car Jum Starter“, kuris yra ne tik puikiai vertinamas, tačiau ir ganėtinai pigus. Jo kaina eurais siekia 54,59 eurus.

Mūsų norimas įsigyti „UTRAI Car Jump Starter“ įrenginys, mokant JAV doleriais, kainuotų 55,16:

Pagal „Revolut“ skaičiuoklę, atlikus valiutos konvertavimą, gauname:

Kaip galite matyti iš aukščiau pateikiamos pavyzdžio, perkant „Aliexpress“ parduotuvėje ir atsiskaitant JAV doleriais mums pavyktų sutaupyti 2,78 eurus. Tai atrodo kaip nedidelė suma, tačiau ir planuojamo įsigyti įrenginio kaina nėra labai didelė.

Atsiskaitant per PayPal nepamirškite pasirinkti tinkamą valiutos konvertavimo būdą.

Bene svarbiausias dalykas apsiperkant, kurį reikia atlikti prieš pat nuspaudžiant mygtuką mokėti. Paskutiniame žingsnyje, kai tvirtinate mokėjimą per „PayPal“, standartiškai būna pasirinkta, kad pats „PayPal“ atliks valiutos keitimą pagal Jūsų banko nustatytą kursą. Tačiau šios platformos valiutų kursai, kaip ir daugelio bankų nėra patys palankiausi pirkėjui, todėl BŪTINA pakeisti valiutos konvertavimo būdą savarankiškai.

Atsidariusiame PayPal lange spaudžiame „View conversion options“:

Kitame lange pasirenkame „Convert with card issuer“:

Spaudžiame „Agree“ ir galime patvirtinti mokėjimą.

Jei neturite ir nenorite turėti „Revolut“ kortelės, kurią įsigyti galite paspaudę čia, perkant prekes JAV doleriais dažnu atveju vis tiek sutaupysite, nes bent vieno vietinio banko valiutos kursas būna palankesnis, nei elektroninių parduotuvių. JAV dolerio kursas šio teksto rašymo metu:

Visų pirma – mokėkite su „PayPal“ ir „Revolut“ kortele

Antrasis būdas - naudokite „Cash back“ servisą

Dauguma elektroninių parduotuvių naudojasi „Cash back“ servisų paslaugomis. Šie servisai pritraukia parduotuvėms daugiau pirkėjų, reklamuoja jas ir už tai gauna užmokestį nuo kiekvieno pirkinio atlikto dėka „Cash back“ serviso, kurio dalimi pasidalina su pirkėju. Šių servisų yra skirtingų, kiekvienas turi savų pliusų, savų minusų. Vienas labiausiai paplitusių - www.letyshops.com savo sąraše turintis 1391 parduotuvę (Aliexpress, Banggood, Ebay, Booking.com, ASOS, TEZ Tour, eBooks.com, Adidas, Crocs, Redbubble ir kt.).

Viskas ką reikia padaryti, tai užsiregistruoti ir įdiegti naršyklės papildinį, kurį reikės aktyvuoti prieš užeinant į elektroninę parduotuvę apsipirkti (Chrome, Mozilla, Safari) arba užeiti į jų tinklapio parduotuvių sąrašą ir keliauti į ją per duotą nuorodą. Svarbu nepamiršti aktyvuoti paslaugos (įskiepio arba užeinant per parduotuvės nuorodą LetyShops puslapyje), nes tik taip bus susietas Jūsų pirkimas su „Cash back“ servisu.

Siūlomas procentas už pirkinius dažnai būna nedidelis, tačiau jei perkate daug arba išleidžiate dideles sumas vienam pirkiniui (pvz. Booking.com rezervuojant viešbučius atostogoms ir perkant skrydžius LOT avia kompanijoje), kaupiama suma gali sparčiai augti. Susikaupusius pinigus lengvai galite išsigryninti dėka jau minėto „PayPal“ serviso.

Verta paminėti ir tai, jog galima naudoti pirmą ir antrą būdus kartu, taip sutaupysite dar daugiau.

1 komentarų

Emilis

Man labai įdomu ar kada nors tą metodą bandėte su savo asmenine sąskaita ir kuo tai baigėsi po išmuitinimo, ta prasme kokia galitinė kaina ir kokia buvo prekės kokybė (Jeigu ją gavote).

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas