„Adobe“ turi rimtų teisinių problemų: dėl paslėptų prenumeratos nutraukimo mokesčių atsidūrė teisme, gali turėti rimtų nemalonumų

Technews.lt

2024-06-19, 17:55

0 komentarų

Teigiama, kad „Adobe“ tinkamai neatskleidė, jog nutraukus prenumeratą pirmaisiais metais gali tekti sumokėti išankstinį sutarties nutraukimo mokestį, kuris gali siekti šimtus dolerių.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Adobe“ turi rimtų teisinių problemų: dėl paslėptų prenumeratos nutraukimo mokesčių atsidūrė teisme, gali turėti rimtų nemalonumų

„Iš tikrųjų, jei vartotojai nutraukia sutartį per šį (metinį) laikotarpį, „Adobe“ iš jų ima 50 % likusių mokėjimų už tą vienerių metų laikotarpį, o tai gali siekti šimtus dolerių“, – rašė FTC.

Ji taip pat teigė, kad šie mokesčiai buvo atskleisti smulkiu šriftu arba vartotojai turėjo užvesti pelės žymeklį ant mažų piktogramų, kad juos pamatytų. Mokestis aiškiai atskleidžiamas tik tada, kai naudotojai bando nutraukti sutartį.

Pabrėžiama, kad net prenumeratos nutraukimo su „Adobe“ veiksmas yra nepagrįstai sunkus. Pranešama, kad klientai susiduria su „Adobe“ atstovų pasipriešinimu ir delsimu, nutrūkusiais skambučiais ir pokalbiais, jiems tenka naršyti po daugybę tinklalapių ir iššokančių langų, tenka patirti daug nukreipimų vis į kitą puslapį. Dėl visų šių priežasčių žmonės gali atsisakyti bandymų nutraukti sutartį.

Įstatymas apima keletą taisyklių, kurių paslaugų teikėjai privalo laikytis. Tarp jų yra tai, kad atšaukimo procesas niekada neturi būti „ištęstas“, paskyros atšaukiamos po to, kai pateikiami prašymai, nedelsiant patenkinamas prašymas, atitinkantis bet kokią grąžinimo ar leidimo atšaukti politiką, ir klientai neturi būti verčiami atšaukti sutartį telefonu, jei jie užsiregistravo tik internetu. Kituose įstatymo skirsniuose reikalaujama, kad operatoriai supaprastintų atšaukimo procesą ir iš karto priimtų prašymą (t. y. jokių daugkartinių raginimų „Ar tikrai?“).

Tuo metu „Adobe“ rašė: „Manome, kad mūsų praktika atitinka įstatymą, ir šiuo metu dalyvaujame diskusijose su FTC darbuotojais“, – rašė bendrovė. Tačiau ji vis tiek pridėjo įspėjimą, kad gynyba arba baudos sumokėjimas turėtų „reikšmingą poveikį mūsų finansiniams rezultatams ir veiklai.“

Ieškinyje taip pat minimi „Adobe“ vyresnysis viceprezidentas Maninder Sawhney, atsakingas už skaitmeninę rinką ir pardavimus, ir David Wadhwani, bendrovės skaitmeninės žiniasklaidos verslo prezidentas, kurie prižiūrėjo ankstyvo sutarties nutraukimo politiką.

Birželio mėnuo „Adobe“ nėra geras mėnuo. Bendrovė neseniai įsivėlė į ginčą dėl savo naudojimo sąlygų pakeitimų, kurie, kaip paaiškėjo, leido nuskaityti naudotojų sukurtą turinį. Vėliau bendrovė paaiškino, kad ji nevogs žmonių darbų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas