„Microsoft“ pradėjo kompiuterių atnaujinimo sezoną: ar jau įsirašėte „Windows 11“, o gal naudojate senesnę versiją?

Lukas Snarskis

2021-10-15, 17:05 (atnaujinta 2023-02-10, 16:25)

11 komentarai (-ų)
„Microsoft“ pradėjo kompiuterių atnaujinimo sezoną: ar jau įsirašėte „Windows 11“, o gal naudojate senesnę versiją?

Birželio mėnesį, JAV milžinė „Microsoft“, pademonstravo naująją „Windows“ operacinės sistemos versiją. Praėjus keturiems mėnesiams – pagaliau baigtas daugelio laukimas. Pirmąją spalio savaitę, naujoji „Windows 11“ tapo prieinama daugeliui, kurie turi su šia platformos versija suderinamus kompiuterius.

Kai kurios apklausos rodo, jog daugelis vartotojų net nežino apie šios „Microsoft“ operacinės sistemos išleidimą arba neketina atsinaujinti. Šiandien, mes norime paklausti jūsų – o kokią „Windows“ platformos versiją naudojate? Ar jau atsinaujinote į „Windows 11“, o gal vis dar naudojatės „Windows 10“ ar dar senesne „Microsoft“ sukurtos operacinės versija.

Pirmoji „Microsoft“ sukurtos operacinės sistemos versija buvo išleista dar 1985 metais, o naujausia, kaip daugelis tikriausiai žinote, pasirodė šio mėnesio pradžioje. Per daugiau nei 26 metus ši platforma keitėsi daugybę kartų, o vien per pastaruosius dešimt metų buvo pristatytos dvi skirtingos versijos.


JAV įvykdyta apklausa parodė, kad daugiau nei pusė (net 62 proc.) asmeninių kompiuterių savininkų nė nenutuokia apie tai, jog netrukus pasirodys „Windows 11“. Apklausoje dalyvavo 1042 suaugusieji, kurių buvo klausiama apie planus atsinaujinti operacinę sistemą bei juos dominančias naujas funkcijas.

Maždaug 40 proc. apklaustųjų teigė, jog nori atsinaujinti, tačiau net 45 proc. nebuvo įsitikinę, ar naujinys reikalingas. 14 proc. dalyvių atsakė, jog nesiruošia persikelti į vienuoliktąją „Windows“ operacinės sistemos versiją. Iš laukiančių platformos naujinio, net 38 proc. neįvardino konkrečių savybių, kurių tikisi arba laukia naujame „Microsoft“ kūrinyje.


Taigi, o kokia situacija tarp mūsų skaitytojų? Ar jau atsinaujinote į naująją „Windows 11“, o gal nusprendėte likti prie senesnės versijos? Kviečiame balsuoti aukščiau esančioje apklausoje, o savo mintimis pasidalinti galite komentarų skiltyje.

11 komentarų

As

Nesamone tie windows 11 vel kruvos atnaujinimu kompo apkrovimas manau neverta windows geriau obuolys vaikai maziau zqidimus zais

Kinder

Kiekvienas renkasi savo visur yra pliusu ir minusu. Yra kam windows geriau ir šiaip windows darbui ir mokslam patogu, tie atnaujinimai ką žinau galima išsijungti ir tiek. Kolkas windows 10 plaikomi ir puikiai dirba tad nereikia skubėt naujintis. Apple irgi turi savo trukumu. Jei būčiau tavo vaikas rasčiau ir ant macbook ka lošt neduočiau ramybės ir gražintum man windows 🥱

Markas 13m.

Heh nemanau kad tas windows 11 tiek ypatingas tiek performancu tiek tiesiog naudojimusi. Nu ok suprantu tie visi iconai atrodo geriau bet.. Panaikino tikrai daug geru funkciju tarkim windows 10 ir senesniuose galedavai bet koki faila i taskbara imest o dabar reikia ten eiti per folderius ir panasiai. Dar viena didziule nesamone, kad kai paspaudi windows mygtuka, tai ismeta ta lentele per viduri! Kodel?? Kodel ne sone ar kur, butinai per viduri,toks jausmas, kad skirta ne kompiuteriu naudotojams o telefonu ir planceciu naudotojams, toesiog galva neisveza kodel per viduri?!
Nu zodziu dar negalima taskbaro tarkim tureti ne vien apačioj bet ir kairej, desinej, virsuj.
As asmeniskai matau daug didziuliu minusu ir manau kad windows 11 nera ekonomiski, patys windowsai naudoja daugiau kompiuterio resursu visom tom animacijom ir panasiai palyginus su kitom operacinem sistemom. Itariu kad bus tikrai daugiau niuansu, maziau savo galimu pakeitimu.
Kodel windows 11 butina tpm 2.0?
Ogi, kad zmones pirktu naujus pc ar geresnes detales! Daugiau siuksliu, daugiau co2 ore, didesnis siltnamio efektas!

Wissen

Ne visai pvz tas taskbar reguliuojasi ir nebūtinai start menu vidury gali ir kairej būt, kitas dalykas jus kalti patys jei skubat naujintis, nes windows 11 kaip ir 10 keisis su atnaujinimai ir pasitaisys turimos spragos ir išvaizda patobulės ir manau reikiamu funkciju pridės. Dėl windows reikalavimu tai gal ir tyčia microsoft tai daro, bet technologijos irgi keičiasi tai normalu, kad nesedėsi ant seno pc su windows 11 ir dar gal ateity win20. Bet diegtis man atrodo eina ir į senesnius tik kaip sako atnaujinimu neduos automatiškai, na tai realiai microsoft ten skatina pirkti ju pc, bet nebūtina kas moka pasidarys taip kad naudos savo pc. Aš pvz neskubu naujintis, nors pc ir naujas mano, bet jei neduoda automatiškai tai man ir dzin plius jie gal patobulės dar, o kolkas windows 10 palaiko gerai dirba ir ju užtenka. Priešingai nei mobilus įrenginiai čia nėra ko skubėt peršokt į nauja versija, jei palaikoma ankstesnė. Čia aišku manau ir žmonės iš proto eina vos išvyde nauja versija ir microsoft gal naudojasi, kad tik pirktu ju produktus su windows 11, bet su laiku manau preinama visiem bus. Su win10 ir lyg seniau kažkas buvo kad ale neveiks ant senu ir pirkit naujinkites, bet kažkodėl veikia visiems

Gremas

Pasileidau win 11 ant seno kompiuterio ir apejas visas apsaugas kaip tpm 2.0 ir procesoriaus palaikymas, veikia taip pat kaip ir prieš diegiant su win 10, padaryti lengva kad veiktų ir win 11 ir ant senesnių kompiuterių be jokių papildomų programų ar kitų reikalų

MANTAS

Turiu naujia nešiojama compiuteri bet kolkas Windows 11 neturiu o operacinė sistema Windows 10 yra niekas nesikeičia

MANTAS

Tik išvaizda pasikeitus į Windows 11 bet palaikymas Windows 10 niekuom nepasikeitęs į Windows 11.

Wissen

Na technikinės nepraėjai tai tikriausiai neįsirašysi jau win11, svarbu procesorius palaikomas būtu ir tpm2.0 bet gali bandyt rankiniu budu įsidiegti atsisuntes iš microsoft windows 11 bet jei sakau nepalaiko kažko svarbaus gali ir nesuveikt instaliacija, tai jei kompas nėra naujas geriau tada tiesiog windows 10naudot nes paskui neaišku kaip veiks atnaujinimu negausi

Lukas

Bandžiau naujintis su asistento irankiu iš microsoft bet kažkokia chujne buvo, normaliai neatsinaujino start menu neveikia juosta liko kaip win10 nzn gražinau į win10 suprantu, kad kažkas dar su jais negerai todėl neskubėsiu, geriau pats kompas aptiks tada gal. O švariai kai įrašiau ant virtualios mašinos tai viskas gerai su jais

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas