„Microsoft“ vadovai turėtų sunerimti: „Windows 11“ populiarumas kelia labai rimtų abejonių

MiTech.lt

2021-12-04, 13:05 (atnaujinta 2023-02-10, 16:25)

18 komentarai (-ų)
„Microsoft“ vadovai turėtų sunerimti: „Windows 11“ populiarumas kelia labai rimtų abejonių

„Microsoft“ beveik prieš tris mėnesius išleido Windows 11“, bet nauja operacinė dar nesulaukia didelio populiarumo. „Lansweeper“ atliko rinkos tyrimą, kurio metu buvo apklausta daugiau nei 10 milijonų kompiuterių naudotojų iš komercinės ir asmeninės rinkos segmentų. Paaiškėjo, kad mažiau nei 0,21 proc. apklaustųjų atnaujino iš „Windows 10“ į naujesnę operacinę sistemą, nors atnaujinimas ir nemokamas.

Prie šios prastos rinkos reakcijos gali prisidėti keli veiksniai, tačiau vienas iš jų yra neabejotinai dėl didelių techninės įrangos reikalavimų. „Windows 11“ reikalingas patikimos platformos modulis (TPM 2.0), kuris neleidžia senesniems nei 2018 m. kompiuteriams gauti „Windows 11“ atnaujinimų, nebent naudotojas imsis įvairių apėjimų. Kitas veiksnys gali būti gremėzdiška naudotojo sąsaja (UI), mažiau funkcionalus Pradžios (angl. Start) meniu nei „Windows 10“ ir kelios su naudotojo sąsaja susijusios klaidos.

„Lansweeper“ duomenimis, gali būti daugiau žmonių, naudojančių pasenusias „Windows XP“, „Vista“, „Windows 8“ ir kt., nei „Windows 11“, o tai kelia didelį pavojų saugumui, nes šių operacinių sistemų „Microsoft“ nebepalaiko ir reguliarių saugos atnaujinimu netiekia. Kita vertus, „Windows 10“ bus galima saugiai naudoti iki 2025 m. vidurio – žmonės turės daug laiko atnaujinti techninę įrangą, kad ji atitiktų „Windows 11“ sistemos reikalavimus, arba tiesiog apsispręsti, ar pereiti prie naujos operacinės sistemos.

„Microsoft“ gali suteikti „Windows 11“ meniu Pradžios funkcinį atnaujinimą. „Test build 22509“ suteikia galimybę į meniu įtraukti daugiau smeigtukų arba palikti daugiau vietos rekomendacijoms. Naudotojo sąsaja tikrai bus tobulinama, kad atitiktų kuo didesnio žmonių poreikius.

18 komentarų

Aha

Windows 98 - populiarus
Windows 2000 - nepopuliarus
Windows XP - populiarus
Windows Vista - nepopuliarus
Windows 7 - populiarus
Windows 8 - nepopuliarus
Windows 10 - populiarus
Windows 11 - praleidžiam?

Windows/Linux

Nesinaujinsiu, bent iki naujųjų metų, kai apmažins pagrindinių bug'ų. Na ir kaip minėta straipsnyje UI visiškai nelankstus.

Psichiatro asistentas

Palauksim kol huawei savo operacinę nušlifuos iki stacionaraus PC ir ate windousams...

Jonas

Jei ir darys tai linux pagrindu. Gali ir dabar imt. O šiaip huawei produktai nesužavėjo - nestikiu iš jų nieko gero

Lankytojas

Jau galima linuxus rašytis viskas ten paprasta, didžioji dalis taip ir padarys

Guest2

Tokius komentarus kartas nuo karto perskaitau jau nuo kokiu 2000uju 😊

Windows/Linux

Tik tai, kad Linux reikia viską darytis pačiam. Ten gauna pavargti, net žmogus kuris išmano kompiuterius, ką jau be kalbėti apie tokius, kur šiais laikais net nebeperka kompiuterių.

Arnas

Tikrai nepritariu, uztenka tik pasidometi ir nera problemos paprastam zmogui susidiegti, reikia tik noro ir pastangu

Jonas

Ten be terminal suvargsi. O ir šiaip draiveriai buginasi. GUI š. Store š bent ubuntu, kitosir ne geriau. Developeriams ir IT gerai - kitiems vargo vakarienė. Nebent tik jei įrašai - susetupini ir naudojasi tik naršykle ir gal libre office ir nieko daugiau nereikia

Gintaras

Dauguma žmonių tik tai ir naudoja. Bet kokie pokyčiai kompiuteryje juos gąsdina, todėl įsiūlyti linux jiems beveik neįmanoma. Manau, kad pereiti iš Win10 į Win11 taip pat daug kas nenori, nes žino, jog kažkas pasikeis, reiks pratintis prie kažko naujo, todėl ir nekeičia nieko, nes ir taip gerai veikia.

Povilas

Kada galės atsinaujinti ant senesnių kompiuteriu ta Windows 11

Foozz

Tai kad ir dabar tai gali padaryti, tereikia diegiant pakoreguoti registro nustatymus jog nebutu tikrinama cpu versija ir TPM chipo versija. Youtube pilna tutorialų. Tik neaišku kaip su atnaujinimais elgsis taip modifikuota sistema. Kolkas daugiau klausimų nei atsakymų. Tiesiog manau ne laiku startavo 11 versija sumojo mat pakelti hardware reikalavimus kai visam pasaulį chipų stygius :) ir visa įranga pabarangus 60% :) realiai normaliam sistemos darbui pilnai pakanka 4kartos intel core cpu 4GB ram ir SSD. Su tpm 2.0 biškį perlenkta, kaip ir su cpu 8 kartos reikalavimu...

Windows/Linux

Labai gražiai išsakyta. Palaikinčiau jei būtų įmanoma.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas