Net ir „Google“ taikosi prie naujųjų „Windows“: daugelio naudojama interneto naršyklė sulauks dizaino pasikeitimų

Leonardas Sindaravičius

2021-10-01, 12:25 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

1 komentaras
Net ir „Google“ taikosi prie naujųjų „Windows“: daugelio naudojama interneto naršyklė sulauks dizaino pasikeitimų

Populiarioji „Google Chrome“ naršyklė neretai sulaukia atnaujinimų, paliečiančių saugumą, pridedančių naujų funkcijų bei, žinoma, suteikiančių naujų estetinių savybių. Nors dabartinė jos versija išlaiko aštrius kampus vartotojo sąsajoje, panašu, kad „Google“ dirba ties naršyklės sutapatinimu su artėjančia „Windows 11“ operacine sistema, kuri turėtų sugrąžinti suapvalintus kampus, nematytus nuo „Windows 7“ laikų.

Vienas iš internetinio forumo „Reddit“ naudotojų pastebėjo įskiepį, su kuriuo galimai pakis „Chromium“ pagrindo naršyklių konfigūracija, ko pasekoje atsiras ir užapvalinti meniu kampai. Už pokyčius atsakingas Allan Bauer teigia, jog kodas, įgalinantis minėtus pokyčius, jau yra parašytas, tačiau kol kas jis neaktyvuotas - logiška, nes „Windows“ naujiniai pradės pasiekti vartotojus tik ateinančią savaitę. Jis neslepia, jog estetinis atnaujinimas laikui bėgant bus pasiekiamas ir kitose „Windows“ versijose, tad net jei nežadate persikelti į „Windows 11“m galėsite mėgautis modernesne stilistika.

Bauer taip pat pabrėžia, jog tai nėra galutinis sprendimo variantas - tai veikiau laiką taupantis sprendimas, kurį ateityje pakeis paprastesnis kodas, galėsiantis veikti be papildomų sąlygų ir pritaikysiantis unifikuotą išvaizdą visoms OS versijoms.

Kol kas nėra suteikiama daugiau informacijos apie tai, kada atnaujinimai pagaliau pasieks vartotojus, tad belieka tikėtis, kad sulig „Windows 11“ debiutu išvysime ir atsinaujinusią „Google Chrome“. Norintiems išbandyti tokius efektus jau dabar, vertėtų užmesti akį į „Microsoft Edge“ naršyklę - ši jau sumoderninta ir papildyta ne tik suapvalintais kampais, bet ir šešėliais, sustiprinančiais erdvės pojūtį naršant.

1 komentarų

Gediminas

Tai čia ir bus „pagrindinis patobulinimas“ - užapvalinti kampai? 😁😁😁Panašu, kad IT specialistams veltui mokami dideli pinigai? Ar žurnaliūgos tik tiek tesugeba išknisti? Kodėl nerašo apie tai, kad chromas tuoj blokuos reklamas stabdančių įskiepius privatiems vartotojams? Nėra šitam monstrui alternatyvų be brukalo?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas