Kinai sudrebins planšečių rinką: „Chuwi“ nustebins produkto, kokio dar nesate matę

Lukas Snarskis

2021-07-13, 15:00

0 komentarų
Kinai sudrebins planšečių rinką: „Chuwi“ nustebins produkto, kokio dar nesate matę

Kinijos rinkoje gausu įvairiausių elektronikos gamintojų, kurie nuolat stengiasi išgarsinti savo vardą bei pasigirti kažkuo, ką padarė pirmieji. Tarp tokių bendrovių patenka ir „Chuwi“, kuri liepos pabaigoje ketina išleisti naują planšetinį kompiuterį.

Naujasis „Chuwi Hi10 Go“ modelis turėtų tapti pirmuoju pasaulyje, kuris naudos 10nm architektūra pasižymintį „Intel Celeron“ procesorių, o taip pat turės 10,1 colių įstrižainės ekraną, „Windows 10“ operacinę sistemą. Negana to, pirmieji pirkėjai gaus specialią klaviatūrą ir rašiklį, o šio komplekto kaina sieks vos 252 eurus.

„Hi10 Go“ debiutuos su „Intel 2021 10nm Celeron N4500“ dviejų branduolių procesoriumi. „Celeron N4500“ naudoja 10nm „Tremont“ architektūrą, dviejų branduolių dvigubą sriegį ir turbo dažnį iki 2,80GHz. Maksimali šiluminė projektavimo galia yra mažesnė nei 6W, o naujosios „Tremont“ architektūros IPC vidutiniškai padidėjo daugiau nei 30 proc., palyginti su ankstesne karta. Tai suteikia mažas energijos sąnaudos ir didelį našumą. „Hi10 Go“ taip pat turės „Intel“ 11 kartos UHD ekraną, kuris palaikys 4096×2160 su 60Hz vaizdo dekodavimą. Tai gali lengvai patenkinti bet kokius kasdienius biuro ir pramogų poreikius.

„Intel“ sukurtas „Celeron N4500“ dviejų branduolių procesorius rinkoje debiutavo 2021 metų pirmojo ketvirčio metu ir dažniausiai yra naudojamas lengvų nešiojamųjų kompiuterių modeliuose. „Chuwi“ jį kūrybiškai pritaikė planšetiniame kompiuteryje, todėl jis veikia kaip nešiojamas kompiuteris. Jungiamoji klaviatūra ir slėgiui jautrus rašiklis gali „Hi10 Go“ greitai paversti efektyviu našumo įrankiu.

Naujasis „Chuwi“ produktas priklauso geriausiai parduodamai „Hi10“ serijai, o šios linijos produktų buvo parduota jau daugiau nei 500 000 vienetų. „Hi10 Go“ planšetė pasižymi aliuminio lydinio korpusu, kurio storis yra vos 8,5mm, o svoris – 0,79 kg. Įrenginys taip pat turi 10,1 colių įstrižainės IPS ekraną su Full HD raiška.

Turėdamas 6GB LPDDR4 operatyviosios (RAM) ir 128GB vidinę atmintį, šis kompiuteris turi pakankamai atminties viskam, kam tik gali prireikti. Didelės talpos baterija gali lengvai pasiūlyti ilgą 6 valandų darbo laiką ir palaiko greito įkrovimo technologiją. Tuo pačiu metu „Hi10 Go“ turi dvigubus C tipo USB prievadus, Micro HDMI išvestį, SD plėtinio lizdą ir kitus sąsajos prievadus.

Kaipo jau minėjome, naujoji „Chuwi“ planšetė oficialiai pristatyta bus dar šio mėnesio pabaigoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas