Belaidžio įkrovimo revoliucija jau čia pat: paskelbta, kada pasirodys pirmieji belaidžiai įkrovikliai, palaikantys naujausią standartą

Qi2

Tomas Eidukevičius

2023-11-19, 16:11

0 komentarų

Dar šių metų pradžioje buvo pristatytas naujasis belaidžio įkrovimo standartas „Qi2“, kurį kūrė „Apple“ ir kiti šios organizacijos nariai, o tai leis įkrauti įrenginius greičiau ir efektyviau.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Belaidžio įkrovimo revoliucija jau čia pat: paskelbta, kada pasirodys pirmieji belaidžiai įkrovikliai, palaikantys naujausią standartą

Naujasis „Qi2“ standartas pakeis anksčiau naudotą „Qi“. Vienas didžiausių skirtumų yra tas, jog naujoji technologija leis tinkamai išnaudoti magnetinius srovės profilius, tinkamai sulygiuojant įkraunamą įrenginį ir patį įkroviklį. Toks sprendimas pasiūlys greitesnį įkrovimą ir mažesnį energijos išeikvojimą.

Ir nors oficialus pristatymas įvyko kone prieš metus, iki šiol apie tai nebuvo jokių naujienų. Kaip bebūtų, „Wireless Power Consortium“ pagaliau išplatino oficialų pranešimą, kuriame patvirtino, jog pirmoji „Qi2“ standartą palaikančių įkroviklių partija bus pristatyta vartotojams jau šventiniu laikotarpiu.

„Džiaugiamės matydami, kad mūsų bendruomenės nariai sparčiai įsitraukia ir kuria „Qi2“ prietaisams skirtų priedų ekosistemas. Tikimės, kad „Qi2“ jau greitai taps de facto pasauliniu belaidžio įkrovimo standartu“, - teigė WPC valdybos pirmininkas Fady Mishriki.

Verta pastebėti, jog šis atnaujinimas sukurtas pagal „Apple MagSafe“ belaidį įkrovimo sprendimą. Naujai sukurtas standartas užtikrina, kad vartotojų įrenginiai veiktų saugiai, veiksmingai ir būtų suderinami su kitais prekės ženklais. „Qi2“ bus pasaulinis belaidžio įkrovimo standartas ir suteiks tą garantiją tiek vartotojams, tiek ir mažmenininkams. Tokiu būdu tikimasi išspręsti ir sumaištį dėl skirtingų sertifikavimų bei standartų.

Šiai dienai dauguma „Samsung“ ar „Google“ produktų, įskaitant telefonus, laikrodžius ar garso produktus, naudoja „Qi“ standartą, tačiau neturi reikiamo sertifikavimo. Perėjimas prie „Qi2“ naudojimo išspręs šią problemą, o taip pat leis vartotojams turėtų mažiau laidų ar įkroviklių. Tai teoriškai gali suteikti galimybę naudoti „Apple MagSafe“ belaidį įkroviklį net ir su „Android“ išmaniaisiais telefonais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas